НачалоНовиниСмарт пръстенът Samsung Galaxy Ring получи официален дебют, но не и в България

Смарт пръстенът Samsung Galaxy Ring получи официален дебют, но не и в България

926
Написана от  nixanbal 10 юли 2024
Смарт пръстенът Samsung Galaxy Ring получи официален дебют, но не и в България

След като само повдигна завесата над него на MWC 2024 през февруари в Барселона, днес Samsung представи официално първия си смарт пръстен - Galaxy Ring. Устройство, което потребителите могат да носят денонощно на пръста си, за да следят различни здравни показатели.

Galaxy Ring има леко тяло от титан, което се предлага в три цвята и 9 размера с тегло между 2.3 и 3 грама, за да пасне на всеки.

Батерията му обещава до 7 дни време на ползване, а презареждането става в специална кутийка, подобно на безжични слушалки, която има LED светлина, индикиращи нивото на заряда. Капацитетът на батерията в кутийката е 361 mAh, a зареждането отнема 80 минути. 

002-Galaxy-Ring-Press-Release

Galaxy Ring осигурява денонощна грижа, съобразена с нуждите на потребителя, казват от Samsung. С течение на времето тази грижа става още по-надеждна благодарение на усъвършенстваната технология Galaxy AI. Всички данни са интегрирани в Samsung Health за лесен и бърз достъп в рамките на една цялостна платформа, без нужда от абонамент.

Като се започне със съня, който е в основата на всичко, Galaxy Ring предлага най-добрия по рода си анализ на съня на Samsung и мощен AI алгоритъм за сън. Така потребителите могат по-лесно да разбират моделите си на сън и да изграждат по-добри навици. Наред с функцията Sleep Score (Оценка на съня) и анализа на хъркането, новите показатели за измерване на съня като движение по време на сън, латентност на съня, сърдечен и дихателен ритъм, осигуряват подробен и точен анализ на качеството на съня. Менструалният цикъл може да се следи много по-бързо и лесно чрез измерване на температурата на кожата през нощта с функцията Проследяване на цикъла.

Galaxy Ring

Благодарение на холистичния подход и мотивиращите съвети, които идват с Galaxy Ring, се събуждаш свеж и готов за деня. Всичко започва с Galaxy AI, който генерира подробни данни за здравето, включващи различни здравни индикатори, като Sleep Coaching. Новата функция Energy Score, която се поддържа от Galaxy AI, повишава информираността ти за това как здравето ти влияе върху ежедневието ти. Така можеш да прилагаш съветите според настоящото си физическо състояние и да насочиш ежедневните си усилия към още повече подобрения. Този резултат се изчислява посредством оценка на физическото и психическото ти състояние по четири съществени фактора: Сън, Активност, Сърдечен ритъм по време на сън и Променливост на сърдечния ритъм по време на сън. Освен това можеш да получаваш персонализирани съобщения за по-добра физическа форма, благодарение на функцията Wellness Tips, която се базира на изчерпателни данни и личните интереси.

001-Galaxy-Watch-Ultra-Watch7-Ring-Press-Release

Galaxy Ring поддържа и още по-широкообхватна ежедневна грижа за здравето, като позволява да се информираte за състоянието на сърцето си с функцията Heart Rate Alert. Тази функция незабавно изпраща съобщения за необичайно висок или нисък сърдечен ритъм в реално време чрез приложението Samsung Health.

IMG 4290

Galaxy Ring също така помага да поддържате активен начин на живот и повишава мотивацията с автоматично проследяване на ходенето и бягането чрез функцията Auto Workout Detection, както и с ежедневните фитнес подсещания с функцията „Сигнал за липса на активност"(Inactive Alert). Освен това потребителите могат лесно да снимат или да изключват алармата на своя Galaxy смартфон с двойно натискане чрез функцията „Жестове" (Gestures), както и да откриват локацията на Galaxy Ring чрез Galaxy смартфона с „Открий моя пръстен" (Find My Ring) на Samsung Find.

003-Galaxy-Ring-Family-Press-Release

Galaxy Ring засега няма да се предлага в България, а обявената за САЩ цена е $399.

Флагманът Honor Magic6 Pro със 180 МР перископна камера идва в България

На събитие в Барселона днес Honor представи новия си премиум модел Honor Magic6 Pro за първи път и в Европа.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer