НачалоНовиниСмартфонът със сателитна комуникация на Bullitt ще използва чипсет от MediaTek

Смартфонът със сателитна комуникация на Bullitt ще използва чипсет от MediaTek

645
Написана от  nixanbal 30 ноември 2022
Смартфонът със сателитна комуникация на Bullitt ще използва чипсет от MediaTek

Още през септември стана ясно, че Bullitt, които стоят зад смартфоните с марката CAT, ще пуснат смартфон с възможност за сателитна комуникация в началото на 2023 г. Днес британската компанията обяви, че моделът ще използва чипсет на MediaTek и първоначално ще предлага услугата безплатно. 

Bullitt Group ще обяви смартфон с двупосочна сателитна технология за съобщения, която ще използва специална OTT сателитна услуга с безплатна сателитна SOS функция през първите 12 месеца.

Bullitt е работила съвместно с MediaTek през последните 18 месеца, за да направи възможно добавянето на директна сателитна комуникация в следващото поколение 5G смартфони. Bullitt е първата компания, която ще използва чипсета 3GPP NTN (Non-Terrestrial Network) на MediaTek.

Bullitt x MTK PR Header - 1920x754

Устройството ще използва интелигентен софтуер и ще превключва към сателитна връзка само когато не е налична клетъчна или Wi-Fi мрежа. Времето за първоначално свързване със сателита и изпращане на съобщение е около 10 секунди.

Не се назовава директно, но въпросният смартфон би трябвало да се появи под марката CAR и е планиран за първото тримесечие на 2023 г. Анонсът може да се състои на MWC 2023 в Барселона в края на февруари. Интересна заявка на Bullitt е, че техният апарат ще изпревари технологично другите участници с планове за смартфони със сателитна комуникация. 

Припомням ви, че до моментa iPhone 14 предлагат такава свързаност в САЩ и Канада, Huawei Mate 50 Pro я има на китайския пазар, а през февруари догодина се очаква и моделите Galaxy S23 да разполагат с нея. 

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer