НачалоНовиниСмартфоните Moto G са продадени в тираж от 200 милиона за 10 години

Смартфоните Moto G са продадени в тираж от 200 милиона за 10 години

717
Написана от  nixanbal 10 ноември 2023
Смартфоните Moto G са продадени в тираж от 200 милиона за 10 години

Motorola обяви, че този ноември отбелязва 10-ата годишнина от лансирането на първия си смартфон в серията Moto G. За последното десетилетие от тези устройства са продадени над 200 милиона бройки в света. 

Серията Moto G стартира с едноименния модел през ноември 2013 г., когато той излиза под шапката на Google. Защото по онова време Google, а не Lenovo, беше собственик на Motorola.

Moto G

Първият Moto G се превърна в най-продавания смартфон на Motorola след само 6 месеца на пазара, като той беше оборудван с 4.5" IPS LCD дисплей, единична 5 МР основна камера, Snapdragon 400 и батерия с капацитет 2070 mAh. 

Moto G

Смартфоните от серията Moto G и до днес са позиционирани в средния клас, като с тях Motorola се опитва да предлага някои по-интересни технологии на по-широка аудитория. Все пак през 2020 г. се появи юбилейният Moto G100, който беше позициониран малко по-високо и беше първият в семейството с чипсет от осма серия на Qualcomm - Snapdragon 870 5G. 

От компанията отчитат, че потребителите на смартфони Moto G са най-лоялната им аудитория.

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer