НачалоНовиниСмартфоните Nokia остават в миналото, добре дошли на Human Mobile Devices

Смартфоните Nokia остават в миналото, добре дошли на Human Mobile Devices

1323
Написана от  nixanbal 01 февруари 2024
Смартфоните Nokia остават в миналото, добре дошли на Human Mobile Devices

Human Mobile Devices, или накратко HMD, е новата марка, под която ще се предлагат в бъдеще смартфоните, досега познати под името Nokia. Този момент беше очакван още от 1 декември 2016 г., когато беше обявено, че компанията HMD Global е взела правата за ползване на емблематичното лого върху мобилни телефони и други устройства. 

Новината идва от официалния сайт на HMD Global, където стана ясно, че смартфони и аксесоари Nokia ще продължат да се продават (вероятно до изчерпване на наличностите), а моделите с възможност за домашен ремонт ще продължат да разчитат на достъп до резервни части през iFixit. 

През 2024 г. обаче очакваме новите устройства на компанията да се наричат HMD. А какви други промени ще донесе ребрандингът - предстои да разберем. Засега заявката е, че смартфоните на HMD Global ще бъдат "здрави, забавни, сигурни, бързи и достъпни", а ще бъде запазена и еко посоката, която наблюдавахме при моделите Nokia в последните години. 

Не се споменава нищо за навлизане в по-високия ценови сегмент и представянето на премиум модел, какъвто феновете чакат вече твърде дълго. 

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer