НачалоНовиниSmartThings превръща смартфона в дистанционно управление за дома

SmartThings превръща смартфона в дистанционно управление за дома

2011
Написана от  nixanbal 28 юли 2023
SmartThings превръща смартфона в дистанционно управление за дома

Миналия месец в рубриката #WithGalaxy със Samsung ви разказах за най-новия им OLED телевизор, който е част от тяхната екосистема за умен дом и поддържа платформата SmartThings. През големия екран във всекидневната (или друго помещение) потребителите могат да свързват и управляват различни други уреди, да получават известия от тях и т.н. SmartThings обаче е още по-ценен инструмент чрез приложението си за смартфони, което владее същите тези трикове, само че те са в ръката ви, независимо дали се излежавате на канапето в хола или сте на другия край на света. В този материал, част от поредицата #WithGalaxy, ще ви разкажа малко повече за това що е то SmartThings и какъв е смисълът пералнята и хладилникът ви да в постоянна връзка с телефона.

 

Идеята на SmartThings

SmartThings има за цел да свърже различните устройства, които използвате в ежедневието си и да ви даде лесна възможност за тяхното управление и автоматизация. Да, това е ключът към умния дом на Samsung, който прави ежедневието с няколко грижи по-малко, тъй като процесите се настройват предварително и само веднъж в приложението. Нещо повече - в SmartThings ще получавате препоръки за програми според начина си на живот и уредите, които използвате. През него ще можете да активирате персонализирани програми за всеки уред, които да управляват по интелигентен начин потреблението на електроенергия и да помогнат да пестите от сметките си за ток.

Screenshot 2023-06-28 112557 1

Едно от най-големите предимства тук е, че SmartThings не работи само с устройства на Samsung. Платформата поддържа стандарта Matter, който свързва над 280 компании и позволява на продуктите им да си "говорят" помежду си. Това всъщност дава истинската гъвкавост при изграждането на умния дом, защото потребителите не са ограничени от марката.

Хладилници и фризери Bespoke

Samsung обаче се стреми да направи своите уреди достатъчно атрактивни, така че клиентите да виждат смисъл да организират своя умен дом само с такива. Да вземем за пример хладилниците Bespoke, които освен модулен дизайн, възможност за персонализация на лицевите панели и еко технологии, също са част от SmartThings.

bespoke 34958 used in FB PIN 1

Те предлагат режим AI Energy, част от SmartThings Energy, който използва изкуствен интелект, за да следи моделите на потребление и консумация на енергия. Статистиката за потреблението и употребата може да се разглежда на дневна, седмична или месечна база, като с нейна помощ потребителите получават по-ясна представа за това как използват хладилника си. Може би най-ценната функция тук е, че когато прогнозната месечна сметка за електроенергия надхвърли предварително зададения лимит, SmartThings предупреждава за това и препоръчва преминаване към режим на AI Energy.
Перални и сушилни Bespoke

Умното пране

Да, умните технологии имат място и когато става дума за пране, като SmartThings е интегрирано и при пералните и сушилните от серията Bespoke. Функцията AI Control персонализира процеса на изпиране, като запомня навиците ви, предлага програми и показва полезна информация. SmartThings дава съвети за програми, планиране и отстраняване на проблеми, както и автоматично избира идеалната програма за сушене.

Screenshot 2023-06-28 120914 1

AI Pattern показва най-често използваната програма за пране и специфичните настройки чрез изучаване навиците на потребителя. Възможно е дори да получите уведомление, когато перилният препарат е на привършване и трябва да презаредите запасите си.

Auto Cycle Link позволява комуникация между пералнята и сушилнята, така че веднага след приключване на прането да се препоръча най-подходящата програма за сушене.

Функцията SmartThings Clothing Care препоръчва най-добрата програма въз основа на вашите предпочитания. Приложението разполага с наръчник за петна, като по този начин ви дава съвети как правилно да перете в зависимост от различните видове замърсяване.

SmartThings в кухнята

Смартфонът има място и в кухнята, при това не само когато си подсказвате за нова рецепта от екрана на мобилния си. Фурните и електрическите плотове за вграждане Bespoke на Samsung също се свързват към мрежата и са част от екосистемата SmartThings.

Screenshot 2023-06-28 114426 1

Функцията SmartThings Cooking ви дава достъп до дълъг списък рецепти, които можете да персонализирате, но по-важното за тези свързани електроуреди е, че вече няма да се чудите дали сте забравили котлона или фурната включени. Да, дори вече да сте навън, през приложението можете да проверите дали всичко е изключено, а можете да настроите и таймер.

Това, разбира се, са само част от примерите, в които приложението SmartThings на смартфона го превръща в дистанционно управление за умния дом. Телевизорите, прахосмукачките роботи и други уреди на Samsung и не само също могат да бъдат част от платформата. Приложението идва предварително инсталирано на повечето смартфони Galaxy, но може да бъде инсталирано на всяко устройство с Android 8.0 или по-нова версия. Предлага се и за iPhone с iOS 14 или по-нова версия.

 

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer