НачалоНовиниСобствениците на Vivacom придобиват гръцкия телеком оператор Wind Hellas

Собствениците на Vivacom придобиват гръцкия телеком оператор Wind Hellas

2519
Написана от  nixanbal 16 август 2021
Собствениците на Vivacom придобиват гръцкия телеком оператор Wind Hellas

Собствениците на Vivacom и Нова Броудкастинг Груп, United Group, обявиха, че придобиват гръцкия телеком оператор Wind Hellas. Това е един от трите мобилни оператора в съседната ни страна, който предлага и мобилни, и фиксирани услуги.

United Group, които оперират на 8 държави и имат общо над 11 млн. клиенти, са постигнали споразумение с Crystal Almond Holdings Limited за придобиването на гръцкия телеком оператор Wind Hellas – един от трите мобилни оператора в страната.

Wind Hellas предлага мобилни, фиксирани, интернет и телевизионни услуги и има общо 4.2 милиона клиенти, като генерира приходи от над 500 милиона евро годишно.

Сделката ще позволи на United Group да комбинира Wind със съществуващия си гръцки оператор на платена телевизия – Nova, за да създаде силен интегриран оператор, който ще е втори в страната в предоставянето на широколентов интернет и телевизионни услуги, коментират от UG. 

Сделката подлежи на обичайните регулаторни одобрения и се очаква да бъде финализирана през 2022 г. 

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer