НачалоИграчкиSony представи Xperia P и Xperia U + реални снимки

Sony представи Xperia P и Xperia U + реални снимки

4912
Написана от  nixanbal 27 февруари 2012
Sony представи Xperia P и Xperia U + реални снимки

На първата си самостоятелна конференция в навечерието на Mobile World Congress 2012 новата компания Sony Mobile Communications представи два нови смартфона. Серията Xperia бе разширена с моделите P и U.

Sony Xperia P

P2269387

Това е нещо като умалена версия на флагмана Xperia S, която идва с по-малък 4" qHD дисплей, който използва новата технология WhiteMagic и с това превъзхожда дори по-големия си брат. Процесорът тук е двуядрен на 1 GHz, системната памет е 1 GB, вградената памет 16 GB и няма microSD слот.

8-мегапикселовата камера записва Full HD видео, но по-интересното тук е, че се включва и прави първата за около секунда време.

HSPA, Wi-Fi с DLNA поддръжка, NFC и HDMI са някои от останалите екстри в Xperia P, а версията на Android е 2.3 Gingerbread. Ъпдейтът до Ice Cream Sandwich е обещан за второто тримесечие на 2012 г.

Xperia P има същата прозрачна лента под екрана, каквато предлага Xperia S, а корпусът на телефона е от алуминий. Смартфонът има версии в черно, сребристо и червено.

Sony Xperia U

P2269376

Xperia U пък е съвсем компактна машинка и сякаш насочена към младото поколение. Смартфонът се предлага в няколко свежи цветове, според които и подсветката на прозрачната лента под екрана е различна. Същата всъщност сияе в съответствие с разглежданите снимки и албумните обложки на слушаните песни. Цветната част ще може да се сменя с включени в комплекта капачета.

Освен това Xperia U е с изявени музикални заложби и предлага технологията на Sony xLoud, позната от смартфона Live with Walkman.

Sony Xperia U има 3.5" дисплей с резолюция 854х480 пиксела и Mobile BRAVIA Engine, но без новата технология WhiteMagic, която използва Xperia P. Процесорът тук също е двуядрен на 1 GHz, а камерата е 5 МР и снима HD видео.

 

 

Смарт телевизорът KIVI KidsTV предлага смислен дизайн и специфични функции за децата

На пазара рядко има продукти като този, затова и не бих искал да крия въудошевлението си още отначало. KidsTV е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer