НачалоНовиниSony Digi School 2012 – снимки и впечатления от новите продукти на компанията за България

Sony Digi School 2012 – снимки и впечатления от новите продукти на компанията за България

4214
Написана от  nixanbal 10 април 2012
Sony Digi School 2012 – снимки и впечатления от новите продукти на компанията за България

Тази година имах възможността да присъствам на Sony Digi School, технологичен семинар за медиите, който се проведе миналия уикенд във Варна и на който Sony представи новите си продукти и технологиите в тях за 2012 г. Освен цялата страхотна програма с посещението на Балчик, събитието беше интересно именно заради възможността да се докоснеш до всичко ново, което вече е или скоро ще бъде на българския пазар. По-надолу вижте впечатленията ми от изминалите дни, както и традиционната галерия със снимки...

Sony BRAVIA и Google TV box

Семинарната част на Sony Digi School започна с новостите при телевизорите. Знаете, че те не са акцентът в блога, така че вместо да ви разказвам детайли за новите X-Reality PRO енджини и активната 3D технология, ще обърна внимание на интернет връзката при големите екрани. Sony е оборудвала всички нови телевизори с Wi-Fi, което позволява не само да създадете безжична система за домашни забавления, но и да ползвате различни екстри на големия екран – YouTube, Facebook, Twitter и т.н.

Със Sony Internet TV можете да браузвате в мрежата с опростена версия на браузъра Opera, да ползвате ограничен брой Opera приложения и да управлявате всичко това със стандартното дистанционно на телевизора. Всичко това обаче отива на съвсем ново ниво, ако вържете към телевизора т.нар. Google TV box, които Sony също ни демонстрира на семинара.

DSC00064

Със сигурност сте чували за Google TV box, но какво повече ще получите от традицонните телевизори с интернет връзка? Получавате свободен достъп до световната мрежа чрез браузъра Chrome, с който можете да отваряте и Flash съдържание. Освен това имате на разположение портала Google Play и много допълнителни приложения за Android, тъй като използваната платформа при Google TV на Sony е именно Android (версия 3.0).

DSC00070

Едно от най-интересните и удобни допълнения към „кутията“ е дистанционното управление. Въпросното има тъчпад, а от другата страна – пълна QWERTY клавиатура, с която интернет адресите се въвеждат сякаш ползвате Nokia E7.

Google TV box на Sony ще бъдат на пазара в България през септември.

Разликата между двата модела Google TV на Sony е, че единият предлага гласови команди, USB 3.0 вместо 2.0 портове, както и вграден Blu-ray плейър.

Система за автомобила с MirrorLink връзка към телефона

В залата на семинара нямаше паркиран автомобил, но бе инсталирана аудио-видео система за такъв. По-конкретно новият модел Sony XAV-601BT. Най-интересната екстра в него е т.нар. MirrorLink, благодарение на която свързвате телефона си с кабел и пренасяте всичко от неговия екран върху по-големия 6.1-инчов. Резолюцията му е едва WVGA и е резистивен без мултитъч, но все пак управлението е удобно. При демонстрацията видяхме Nokia 701 в действие, като беше интересно да разцъкаме навигационното приложение Nokia Maps на по-големия диагонал.

DSC00172

Sony XAV-601BT има падащ панел и ако се случи да ви откраднат системата, гаранцията важи, стига да представите панела.

Новата „алфа“ и няколко морски фотографа

„Най-тънкият в света фотоапарат с 10х оптичен зум“ (WX100), „най-малката в света double Full HD 3D камера“ (TD20E), друга такава с вграден прожектор (PJ760) и водо- и удароустойчивата GW55V бяха част от акцентите в новото фотографско портфолио на Sony.

DSC00083

DSC00078

Разбира се, най-интересният модел при фотоапаратите беше новият Alpha A57, който надгражда A55, но и заема някои възможности и елементи от корпуса от по-горния клас. Моделът прави снимки с максимална резолюция 16 МР, записва Full HD видео, има подвижен LCD и традиционното за Sony огледало, което не е подвижно като при традиционните DSLR-и, а с фиксирана позиция и е прозрачно – т.нар. технология „Translucent mirror“. Това позволява по-бърза реакция при фокусиране.

DSC00052

Леко освежените VAIO + външна батерия

При лаптопите VAIO Иван Андреев от Sony ни представи двете освежени попълнения от серията S. Както 13.3“ (1.75 кг), така и 15.5“ (1.96 кг) модели имат шаси от магнезиева сплав и алуминиева подложка за дланите, като и към двата може да бъде прикрепена външна батерия за по-дълъг живот в работния ден. Цената ѝ е 300 лв.

Иначе машините идват с хибридна система от графични карти (Intel и AMD), процесори Intel Core i, G сензор за защита на твърдия диск, подсветка на клвиатурата и Full HD резолюция при 15.5-инчовия модел.

DSC00165

DSC00193

Двата лаптопа вече се продават в България, но къде са ултрабиците? Въпрос на няколко месеца е да видим първата такава машина на Sony, коментираха от компанията. А това ще бъде интересно!

5 ключови нови екстри на Samsung Galaxy Z Flip4

Samsung Galaxy Z Flip4 дебютира през август и бързо успя да се наложи като достоен наследник на Flip3 - най-популярният…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer