НачалоНовиниSony изненадващо представи концептуален електромобил

Sony изненадващо представи концептуален електромобил

2805
Написана от  nixanbal 07 януари 2020
Sony изненадващо представи концептуален електромобил

На изложението CES 2020 в Лас Вегас Sony представи изненадващо Vision-S. Не, това не е нов смартфон, нито телевизор или аудио система. Това е концептуален електромобил. 

Електрическият седан на японците идва с мисията да демонстрира технологичния напредък и визията им за бъдещето, като в него са събрани 33 различни сензора, включително CMOS сензори и ToF сензори, които засичат и разпознават хора и обекти както в колата, така и извън нея.

Sony Vision-S е оборудван с огромен панорамен сензорен дисплей през цялото предно табло + екрани за пътниците на задните седалки, има 360-градусово озвучаване с функцията 360 Reality Audio, постоянна връзка с мрежата и се базира на нова платформа за електрически коли от Magna.

Прототипът включва визуални и сензорни технологии, както и софтуер, които използват изкуствения интелект, телекомуникациите и облачните технологии на Sony, за да може постоянно да обновява и развива функциите си.

Sony Vision-S

Въпреки вълнуващия анонс, няма информация дали този електромобил е създаден, за да достигне един ден до серийно производство, каква е очакваната цена и къде ще бъде наличен. 

На изложението в Лас Вегас Sony представи още нови модели телевизори, сред които ZH8 8K Full Array LED (на изображението отдолу), A8 (55-инчов и 65-инчов) и A9 (48-инчов) 4K OLED, както и XH95 и XH90 4K Full Array LED телевизори.

85 Z8H ZH8 dark sil polished dark sil edge cw

Новите премиум телевизори на японците използват техния процесор X1 Ultimate, имат функцията Sound-from-Picture Reality, която оставя потребителите с усещането, че звукът идва директно от екрана, специален режим Netflix Calibrated Mode, който осигурява Netflix съдържание със студийно качество, IMAX Enhanced режим и Ambient Optimization - нова технология, която оптимизира качеството на картината и звука според помещението. Тя автоматично ще настрои яркостта спрямо осветлението в стаята, засилвайки я в по-светли помещения и намалявайки я в тъмни такива, за да осигури перфектните условия за гледане. Функцията също така засича различни предмети в съответното пространство, които поглъщат или отразяват звук, като завеси и мебели, за фина настройка на акустиката.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer