НачалоНовиниSony изненадващо представи концептуален електромобил

Sony изненадващо представи концептуален електромобил

2166
Написана от  nixanbal 07 януари 2020
Sony изненадващо представи концептуален електромобил

На изложението CES 2020 в Лас Вегас Sony представи изненадващо Vision-S. Не, това не е нов смартфон, нито телевизор или аудио система. Това е концептуален електромобил. 

Електрическият седан на японците идва с мисията да демонстрира технологичния напредък и визията им за бъдещето, като в него са събрани 33 различни сензора, включително CMOS сензори и ToF сензори, които засичат и разпознават хора и обекти както в колата, така и извън нея.

Sony Vision-S е оборудван с огромен панорамен сензорен дисплей през цялото предно табло + екрани за пътниците на задните седалки, има 360-градусово озвучаване с функцията 360 Reality Audio, постоянна връзка с мрежата и се базира на нова платформа за електрически коли от Magna.

Прототипът включва визуални и сензорни технологии, както и софтуер, които използват изкуствения интелект, телекомуникациите и облачните технологии на Sony, за да може постоянно да обновява и развива функциите си.

Sony Vision-S

Въпреки вълнуващия анонс, няма информация дали този електромобил е създаден, за да достигне един ден до серийно производство, каква е очакваната цена и къде ще бъде наличен. 

На изложението в Лас Вегас Sony представи още нови модели телевизори, сред които ZH8 8K Full Array LED (на изображението отдолу), A8 (55-инчов и 65-инчов) и A9 (48-инчов) 4K OLED, както и XH95 и XH90 4K Full Array LED телевизори.

85 Z8H ZH8 dark sil polished dark sil edge cw

Новите премиум телевизори на японците използват техния процесор X1 Ultimate, имат функцията Sound-from-Picture Reality, която оставя потребителите с усещането, че звукът идва директно от екрана, специален режим Netflix Calibrated Mode, който осигурява Netflix съдържание със студийно качество, IMAX Enhanced режим и Ambient Optimization - нова технология, която оптимизира качеството на картината и звука според помещението. Тя автоматично ще настрои яркостта спрямо осветлението в стаята, засилвайки я в по-светли помещения и намалявайки я в тъмни такива, за да осигури перфектните условия за гледане. Функцията също така засича различни предмети в съответното пространство, които поглъщат или отразяват звук, като завеси и мебели, за фина настройка на акустиката.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer