НачалоНовиниSony купува създателите на игрите Halo и Destiny за $3.6 милиарда

Sony купува създателите на игрите Halo и Destiny за $3.6 милиарда

1091
Написана от  nixanbal 31 януари 2022
Sony купува създателите на игрите Halo и Destiny за $3.6 милиарда

Две седмици след мащабната сделка, в която Microsoft обяви, че придобива Activision Blizzard за $68.7 млрд., конкурентът Sony Interactive Entertainment също огласи детайли за своя голяма покупка. Японците ще придобият Bungie - разработчиците на играта Destiny и създатели на Halo, но ще оставят студиото да запази своята независимост и мултиплатформена поддръжка. 

Sony придобива Bungie за $3.6 милиарда, което е многократно по-скромна сума от сделката на Microsoft за Activision Blizzard, но Bungie е голямо име с история в гейм индустрията.

Може би най-важното е, че Bungie ще продължи да разработва и разпространява независимо своите игри, като сделката със Sony няма да се отрази по никакъв начин на версиите и поддръжката на играта Destiny за останалите платформи. 

Bungie ще стои наравно с PlayStation Studios, потвърждава Джим Раян, президент и главен изпълнителен директор на Sony Interactive Entertainment.

Официално: Samsung представя Galaxy S24 на 17 януари в Сан Хосе

Samsung обяви официално датата, на която ще представи новите си флагман смартфони от серията Galaxy S24. Както се говореше, събитието…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer