НачалоНовиниSony основава Sony Mobility, която ще разработва електромобили

Sony основава Sony Mobility, която ще разработва електромобили

1326
Написана от  nixanbal 05 януари 2022
Sony основава Sony Mobility, която ще разработва електромобили

На изложението CES 2022 в Лас Вегас Sony обяви, че през пролетта ще основе нова компания с името Sony Mobility, която ще се занимава с разработката на електромобили. Това всъщност не е нова тема за японския технологичен гигант и още през 2020-а, пак на CES, изненадващо беше показан концептуален електромобил Vision-S. За него година по-късно чухме, че вече се тества по обществени пътища в Европа.  

На тазгодишното изложение във Вегас Sony представи Vision-S 02, който е прототип на електрически SUV и е оборудван догоре с технологични решения, разработени от японците. 

Sony Vision-S 02

Sony Vision-S 02

Vision-S 02 има щедра инфоразвлекателна система, включително възможност за дистанционно свързване с PlayStation 5 с цел разцъкване на игрите от конзолата в купето, както и говорители в седалките, осигуряващи 360 Reality Audio звук. 

Sony Vision-S 02

Sony Vision-S 02

Електромобилът също така има 40 сензора, включително CMOS и LiDAR, инсталирани отвътре и отвън, подпомагащи системите за сигурност, които анализират околната среда в реално време. 

Sony Vision-S 02

И, сякаш за да подчертае сериозността на намеренията си, Sony днес обяви, че напролет ще основе нова компания Sony Mobility, я която ще отдели тези разработки и която ще има за цел да проучи възможността електромобил с японската марка реално да стигне до пазара и крайните потребители. 

Sony Vision-S 02

Припомням ви, че вече от години се говори, че Apple работи по собствен самоуправляващ се електромобил, но до днес нямаме идея как ще изглежда моделът и дали реално ще стигне до пазара. Xiaomi и Huawei също имат амбиции в тази сфера, като си партнират с традиционни автомобилни производители, а те ще осигуряват технологиите за колите. 

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer