НачалоНовиниSony планира да навлезе по-сериозно в игрите за PC и мобилни устройства

Sony планира да навлезе по-сериозно в игрите за PC и мобилни устройства

926
Написана от  dessyteneva 26 май 2022
Sony планира да навлезе по-сериозно в игрите за PC и мобилни устройства

Sony планира да навлезе по-дълбоко в сферата на игрите за PC и мобилни устройства до 2025 година, като близо половината от заглавията й ще бъдат достъпни за тези две платформи, обяви самата компания. Според показаната диаграма това би представлявало значителен ръст на заглавията за компютри и мобилни устройства, в сравнение с броя им през настоящата година.

Компанията се стреми да увеличи броя на игрите, предназначени за персонални компютри и мобилни устройства, преминавайки от сегашния стеснен сегмент към цялостния пазар на гейминг софтуер, обяви президентът на Sony Interactive Entertrainment Джим Райън пред Video Games Chronicle, като добави, че инвестициите в игри за този тип устройства ще доведат до значителен ръст на потребителите, играещи игрите на гиганта и съответно плащащи за това.

Sony Games

Sony вече предлага някои заглавия като Horizon Zero Dawn, Days Gone и God of War за персонални компютри и очаква да утрои нетните печалби за РС игри от $80 милиона за миналата година до прогнозираните $300 милиона за 2022 г.

 

 

Sony Games

Що се отнася до мобилните игри, компанията вече нае бившия шеф на Apple Arcade Никола Себастиани, който се присъедини към PlayStation Studios, за да се съсредоточи именно върху тази пазарна ниша.

Сега Sony планира да представя мобилни игри по няколко различни начина – както съвместна работа със съществуващи разработчици, така и създаване на собствена мрежа от студиа. Освен тези две големи цели Sony планира и 12 франчайза за услуги на живо, които ще заработят до 2025 година.

5 ключови екстри на Redmi Pad SE

Redmi Pad SE е таблет с тънко метално тяло, голям дисплей с фини рамки и висока опреснителна честота, както и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer