НачалоНовиниSony представи RX0 II - второ поколение на ултракомпактния си и устойчив цифров фотоапарат

Sony представи RX0 II - второ поколение на ултракомпактния си и устойчив цифров фотоапарат

2239
Написана от  nixanbal 27 март 2019
Sony представи RX0 II - второ поколение на ултракомпактния си и устойчив цифров фотоапарат

Sony представи ново издание на ултракомпания си и устойчив цифров фотоапарат RX0 II. Миниатюрната камера носи завидна мощ и има защита срещу редица неблагоприятни фактори, но не попада в категорията екшън камера. 

Sony RX0 II разполага с 15.3 МР Exmor RS CMOS сензор тип 1.0, BIONZ X процесор за обработка на изображенията и подобрено цветопредаване, включително на цвета на кожата.

RX02 180-tilt image

А цветът на кожата е особено важен, защото RX0 II е замислен с идеята да се превръща в удобна камера за влогове, предлагайки въртящ се дисплей. Видеозаписът е 4K при 30 к/с, има вход за микрофон и електронна стабилизация.

RX02 compact2

Устройството използва обектив ZEISS Tessar T 24mmiii f/4.0 с минимално фокусно разстояние от 20 см и обещава нива на ISO от 80 до 12 800, което означава, че би трябвало да е подходящо за снимки и при по-ниска осветеност. 

Sony RX0 II е с размери 59x40.5x35 мм, тежи 132 грама и може да се побере в джоба. Има защита от прах и вода (на до 10 метра дълбочина), устойчив е на изпускания (от до 2 метра височина) и тежест от 200 килограма не би го повредила.

RX02 accessories

В България очакваме продукта през май на цена 1599 лв., като в комплекта влиза мини статива от снимката горе, скоба за микрофон и допълнителна батерия.

Logitech MX Mechanical е първата механична клавиатура в серията Master

Logitech представи новата си клавиатура MX Mechanical, която е първата механична клавиатура в серията Master. Компанията казва, че акцентът при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer