НачалоНовиниSony ще представи новия си флагман Xperia на 11 май

Sony ще представи новия си флагман Xperia на 11 май

965
Написана от  dessyteneva 27 април 2022
Sony ще представи новия си флагман Xperia на 11 май

Sony ще представи следващия си флагман Xperia на специално събитие на 11 май, става ясно от видео анонс на самата компания в социалните мрежи. Въпреки че името на устройството не се споменава, видеото показва ясно, че това ще е Xperia 1 IV. Събитието ще е изцяло онлайн и ще се предава на живо в YouTube.

За Xperia 1 IV се говори отдавна, а публикувани през март изображения го показват с дизайн, подобен на този на Xperia 1 III – с плоски ръбове, дисплей без изрязана селфи камера и странично разположен скенер за пръстови отпечатъци в бутона за включване.

Очаква се телефонът да се базира на премиум чипсета на Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, допълнен от до 16 GB RAM и да има 6.5” OLED дисплей със 120 Hz опресняване, съотношение 21:9 и Gorilla Glass Victus защита.

xperia 1 IV CAD

Що се отнася до камерата - говори се, че тя ще използва 48 МР основен сензор, 50 МР с ултраширок обхват и още един 48 МР за оптичен зуум. Слуховете говорят и за четвърта камера с перископна система. Батерията ще е с капацитет 5000 mAh и 45 W бързо зареждане.

Освен Xperia 1 IV, скоро се очаква Sony да представи и Xperia 5 IV, за който също се предполага, че ще се базира на чипсет Snapdragon 8 Gen 1, но ще предлага по-компактен 6.1” OLED дисплей и тройна задна камера. Би трябвало да видим и наследник на Xperia 10 III - с 6” OLED дисплей и тройна задна камера, но какво ще ни представи Sony, ще стане ясно на 11 май.

Нов Xiaomi Store ще отвори врати в още един търговски център в София

Xiaomi скоро ще отвори в България втория официален Xiaomi Store. Това става ясно от брандиран с "Очаквай скоро" нов магазин…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer