НачалоНовиниSony WF-1000XM5 идват с още по-добро шумопотискане, по-качествен звук и по-удобна форма

Sony WF-1000XM5 идват с още по-добро шумопотискане, по-качествен звук и по-удобна форма

855
Написана от  nixanbal 24 юли 2023
Sony WF-1000XM5 идват с още по-добро шумопотискане, по-качествен звук и по-удобна форма

Sony обяви днес новите си компактни безжични слушалки WF-1000XM5, които са най-високо позиционираният модел на компанията от тази категория. Японците обещават по-добър звук, усъвършенствана шумоизолация и по-компактна и удобна форма. Слушалките излизат в България през август и ще са на по-висока цена от предходния модел.

Със слушалките WF-1000XM5 производителят обещава най-съвременната технология за първокласно качество на звука и най-доброто шумопотискане на пазара. Аудио процесори и високопроизводителни микрофони захранват специално проектирания Dynamic Driver X в реално време за прецизно възпроизвеждане на високи честоти, дълбок бас и чисти вокали. Има вградени по три микрофона във всяка слушалка, включително двойни микрофони за обратна връзка, които подобряват ефективността на анулиране на ниските честоти. Това е най-голямата стъпка напред на Sony в областта на шумопотискането, казват от компанията, което води до още по-точно улавяне на околния звук. Използван е и новоразработеният от Sony процесор V2, допълващ HD шумопотискащия процесор QN2e. Те контролират шестте микрофона, за да осигурят безпрецедентно качество на шумопотискане, което може да се адаптира, за да осигури най-доброто представяне според средата, в която се намирате. 

Накрайниците са изработени от полиуретанова пяна – материал, който намалява шума във високочестотния диапазон.

WF-1000XM5 B standard wearing-Large

Благодарение на специално проектирания за широкочестотно възпроизвеждане Dynamic Driver X, WF-1000XM5 ви позволяват да слушате музика с по-многопластови вокали, казват от Sony. Структурата на диафрагмата съчетава няколко различни материала за купола и ръба, постигайки ясни високи и дълбок, богат басов звук с ниско изкривяване.

Чрез комбиниране на новоразработения HD шумопотискащ процесор QN2e и интегрираният V2 процесор на Sony, WF-1000XM5 осъществяват прецизна 24-битова аудио обработка и високоефективно аналогово усилване. Резултатът е ниско изкривяване и възпроизвеждане на кристално чисто аудио.

WF-1000XM5 поддържат High-Resolution Audio Wireless благодарение на LDAC, както и DSEE Extreme за висококачествена компресирана цифрова музика в реално време. Слушалките разполагат с 360 Reality Audio.

WF-1000XM5 S In-Situ Noisy situation 8000-Large

Слушалките WF-1000XM5 са оборудвани с технология за проследяване движението на главата, която осигурява реалистично и завладяващо слушане чрез автоматично регулиране на звуковите полета, за да компенсира движението. 

WF-1000XM5 предлагат най-доброто качество на разговори от Sony досега, предавайки гласа ясно във всяка ситуация, независимо дали сте в офиса, на обществено или на шумно място, или работите от вкъщи. Благодарение на Deep Neutral Network (DNN) - базиран на изкуствен интелект алгоритъм за намаляване на шума и сензори за костна проводимост, гласът ще се чува кристално чисто и естествено дори в шумна среда. Ако сте на открито, структурата за намаляване на шума ще сведе до минимум всеки шум от вятъра.

Silver SCSE Out of case

Формата на слушалките е моделирана според човешкото ухо - с ергономичен дизайн, който осигурява сигурно и стабилно прилягане. Освен това, тези слушалки са приблизително 25% по-малки и почти 20% по-леки от своя предшественик (WF-1000XM4), което ги прави по-удобни за носене за продължително време. Шумоизолиращите накрайници са изработени от специален материал, който не само подобрява прилягането, но също така увеличава комфорта чрез намаляване на налягането в ухото благодарение на новоразработената си форма. Накрайниците в опаковката са в четири различни размера, включително ултра-малки SS.

WF-1000XM5 B In-Situ Wireless Charging 8000-Large

WF-1000XM5 разполагат и с Auto Play функция - можете да зададете свой тайминг кога да стартира музиката, като например, когато слагате слушалките си или ставате да се разходите. Освен това аудио известията ви държат информирани за събитията ви, докато телефонът ви остава в джоба. 

WF-1000XM5 chips on board-Mid

WF-1000XM5 използват нови сензори и технология за пространствен звук, за да доставят завладяващ звук за игри с добавена реалност като „Ingress“ от Niantic. Посредством проследяване движението на главата, звукът се предава от различни посоки, за да се съвпадне перфектно с действието на екрана. WF-1000XM5 разполагат и с популярните функции на Sony като Adaptive Sound Control и Speak-to-Chat, както и Multipoint Connect, което ви позволява да сдвоите две Bluetooth устройства едновременно. Поддържа се улеснено свързване чрез Fast Pair и Swift Pair. Освен това можете да управлявате WF-1000XM5 с гласа си, използвайки любимия си гласов асистент.

WF-1000XM5 BreakdownHolizontal-Mid

Животът на батерията е до 8 часа, а бързо 3-минутно зареждане осигурява до 60 минути време за възпроизвеждане. Поддържа се и безжично зареждане.

WF-1000XM5 B In-Situ with Xperia PC 8000-Large

Слушалките са с IPX4 водоустойчивост, така че пръските от дъжда и потта не са проблем, а за производството им са използвани рециклирани пластмасови материали и патентованата на Sony Original Blended Material хартия за опаковката. Original Blended Material е екологичен хартиен материал, направен от бамбук, влакна от захарна тръстика и рециклирана хартия след употреба.

Sony WF-1000XM5 ще бъдат в България от август 2023 г. на цена от 629 лв.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer