НачалоНовиниSony WH-1000XM5 идват с нов дизайн и най-добрата шумоизолация на японците досега

Sony WH-1000XM5 идват с нов дизайн и най-добрата шумоизолация на японците досега

1918
Написана от  nixanbal 12 май 2022
Sony WH-1000XM5 идват с нов дизайн и най-добрата шумоизолация на японците досега

Sony току-що представи новите си безжични слушалки WH-1000XM5, които въвеждат най-сериозната промяна в дизайна на модела от пускането му през 2016 г. насам и идват с обещанието за най-добрата активна изолация на околния шум от японците.

Sony WH-1000XM5 обещават най-доброто шумопотискане, предлагано от Sony досега, като за целта се използва не само познатият отпреди HD Noise Cancelling Processor QN1, но и новият Integrated Processor V1. Другата ключова новост е системата от цели 8 микрофона - два пъти повече спрямо предходния модел (WH-1000XM4).

Sony WH-1000XM5

Всичко това води до значително по-високо ниво на шумопотискане, особено в средните и високи честоти, казват от Sony. Това означава, че WH-1000XM5 ще осигуряват по-добро блокиране и на човешки глас.

WH-1000XM5 използва нов, специално разработен 30-мм възбудител и обещават по-чисто звучене и по-високо качеството на възпроизвеждания бас.

4 WH-1000XM5 swivel silver-Large

Слушалките поддържат High-Resolution Audio със или без кабелна връзка благодарение на LDAC, 360 Reality аудио и технологията DSEE Extreme, която възстановява музика с по-ниско качество в пълния диапазон на звука.

Sony WH-1000XM5

Управлението става чрез сензорните зони на слушалките, а освен това се предлагат и познатите смарт функции, включително Speak-to-Chat, която спира музиката, когато започнете разговор и автоматично я продължава, щом го приключите. Adaptive Sound Control автоматично настройва звука спрямо ситуацията, в която сте, като разпознава най-често използваните от вас локации и променя настройките на околния шум спрямо вашето местоположение, a Quick Access позволява да конфигурирате слушалките така, че възпроизвеждането на музика от Spotify да се възобновява само с две или три докосвания, без да е нужно да използвате своя смартфон. Поддържат се гласовите асистенти Google Assistant и Alexa, а приложението Sony Headphones Connect сравнява данните за звуковото налягане, записани от вашите слушалки, с препоръчителните стойности от Световната здравна организация. Когато силата на звука, с която слушате, е твърде висока, веднага получавате известие от операционната система.

7 WH-1000XM5 B button-Large

Sony WH-1000XM5 използват фирмената технология за прецизно улавяне на човешкия глас Voice Pickup, която си служи с четири насочени микрофона и базирана на AI структура за намаляване на шума. Благодарение на това гласът се изолира с изключителна прецизност, а новоразработената структура за намаляване на шума от вятъра минимизира и този нежелан шум по време на разговори.

5 WH-1000XM5 swivel w case silver 8000-Large

Sony WH-1000XM5

Слушалките идват с доста сериозно променен дизайн, при който диадемата завършва с плъзгачи. С това обаче моделът вече не може съвсем да се сгъва и се прибира в новия си калъф за носене просто с обърнати на една страна падове.

2 WH-1000XM5 side black-Large

Батерията е запазена непроменена спрямо предходния модел и все така обещава 30 часа живот. Поддържа се USB PD и за 3 минути на зарядното можете да получите заряд за 3 часа слушане на музика.

Sony WH-1000XM5

Sony WH-1000XM5 се предлагат в черно и сребро (всъщност бежово или пясъчно) на цени от 799 лв. и ще бъдат налични в България от края на май 2022 г.

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer