НачалоНовиниSony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

Sony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

7202
Написана от  nixanbal 24 февруари 2020
Sony Xperia 1 II предлага четворна камера с оптика ZEISS и технологии от фотоапаратите Alpha

Sony представи днес новия си топмодел Xperia 1 II, който е наследник на миналогодишния Xperia 1 и носи подобрения в много отношения, най-вече при камерата. Японците въвеждат първата си четворна камера, използват оптика ZEISS и нови технологии, познати от фотоапаратите Sony Alpha. О, между другото се завръща и 3.5 мм жак за слушалки!

Xperia 1 II разполага с 6.5" 4K HDR OLED дисплей с пропорции 21 към 9 и въвежда Motion Blur Reduction - технология, която изчиства картината и намалява размазването при по-бързи движения върху екрана. Според Sony ефектът от нея е като на дисплей с 90 Hz опреснителна честота.

Xperia 1 II

Може би най-важното при този апарат обаче е камерата му. Тя включва 12 МР Dual-PD AF сензор със супер широк обхват (16 мм), 12 МР Dual-PD AF сензор с OIS и широк обхват (24 мм) и още един 12 МР PDAF сензор с OIS и телеобектив (70 мм). Добавен е и 3D iToF сензор.

Xperia 1 II

Dual-PD AF, или Dual photo diode sensor, е автофокусна технология, която покрива приблизително 70% от сензора. Sony подчертава, че тя, заедно с новия основен сензор, който е 1.5х по-светлочувствителен от предходния, и 3D iToF сензорът позволяват с телефона да се постигат много по-добри резултати при нощни снимки.

Важни новости при Xperia 1 II са технологиите от фотоапаратите Alpha на Sony. Тук ще отбележа първо, че Sony за първи път ще използва и при телефон оптика на ZEISS и покритие ZEISS T* на обективите, което намалява отблясъците.

Xperia 1 II Purple Main

Освен това за първи път в смартфон виждаме постоянни AF/AE изчисления до 60 пъти в секунда, което позволява скоростно продължително заснемане на до 20 кадъра в секунда с правилните настройки.

Добавен е и Real-time Eye AF, която заключва фокуса върху окото на обекта и работи за хора и за животни.

Вече се предлага и възможност за режим с 2K 120fps 10bit HDR видеозапис, както и Cinematic 21:9 4K HDR видеозапис при 24/25/30/60fps. Тези и още нови екстри са събрани в приложението на CineAlta.

Xperia 1 II

Конфигурацията на Sony Xperia 1 II включва най-новия премиум чипсет Snapdragon 865 с 5G модем, 8 GB RAM, 256 GB вградена памет и 4000 mAh батерия с бързо зареждане за до 50% заряд в рамките на 30 минути. Поддържа се и безжично зареждане.

Xperia 1 II Black 3.5mm jack

По отношение на звука Xperia 1 II също има с какво да се похвали - това е първият смартфон с 360 Reality Audio хардуерен декодинг, който оптимизира качеството на звука при слушане на музика от TIDAL. Апаратът има предни стерео високоговорители, добавен е обратно 3.5 мм жак за слушалки, което се случва за първи път при производител на смартфони, който вече се е отказал от него. Xperia 1 II предлага още High-Resolution и High-Resolution Wireless Audio, както и DSEE Ultimate, която използва AI за автоматично подобряване на аудио честотата и битрейта в реално време. Работи с жични и безжични слушалки, с локални файлове или стрийминг услуги.

Xperia 1 II Black Water resistant

Sony Xperia 1 II има корпус с профил 7.9 мм при тегло 181 грама, висока защита от прах и вода IP65/68 и Gorilla Glass 6 покрите върху екрана и върху задния панел.

Xperia 1 II Black Display

Очакваме смартфона на пазара през пролетта на 2020 г. в черно и лилаво, но в България засега само в черно. Очакваната цена е около 2200 лв. без договор. 

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer