НачалоНовиниSony Xperia 1 V изглежда няма да донесе сериозни промени по дизайна

Sony Xperia 1 V изглежда няма да донесе сериозни промени по дизайна

1741
Написана от  nixanbal 11 февруари 2023
Sony Xperia 1 V изглежда няма да донесе сериозни промени по дизайна

Sony все още не е обявила присъствието си на MWC 2023 в края на месеца, но допреди няколко години това беше мястото, на което представяше новите си смартфони. Дали там или само в пресрилийз, японцката компания изглежда скоро ще покаже новия си флагман Xperia 1 V, а днес имаме и детайлни негови изображения + някои спецификации.  

Изображенията показват доста сходен модел с миналогодишния Xperia 1 IV, който запазва по-ръбатия дизайн, фините рамки около екрана и вертикално разположената тройна камера. 

Sony-Xperia-1-V

При камерата обаче има някои детайли, които правят новия Xperia 1 V различен от неговия предшественик. Липсват 3D ToF и RGB IR сензорите, но пък обективите изглеждат по-големи и това подсказва, че може да има хардуерен ъпгрейд на камерите. 

Sony-Xperia-1-V

Източникът твърди, че камерата ще включва 12 МР основен сензор, 12 МР с перископна система за оптичен зуум и 48 МР с ултраширок обхват. Селфи камерата щяла да бъде 12 МР. Това означава, че ултрашироката камера със сигурност ще получи нов сензор, тъй като преди беше 12 МР, а е много вероятно и другите да са с по-големи физически сензори, независимо че мегапикселите са същите. 

Sony Xperia 1 V ще има отново 6.5" дисплей, твърди източникът, а размерите му ще са 161.0 x 69.3 x 8.5 мм спрямо 165 x 71 x 8.2 мм на предходния модел. 

Като непотвърдени спецификации се посочва, че апаратът ще се базира на Snapdragon 8 Gen 2, ще има до 16 GB RAM и 5000 mAh батерия. 

Очакваме официалния анонс в близките седмици, като се надявам пускането на пазара да бъде скоро след това. 

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer