НачалоНовиниSony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

9242
Написана от  nixanbal 10 май 2017
Sony Xperia XZ Premium - репортажно от европейската премиера в Лисабон

На 26 април стегнах багажа и тръгнах към Лисабон, където на следващия ден Sony организира европейската премиера на Xperia XZ Premium. Това е премиум флагманът на компанията, който разчита да впечатли аудиторията с 4k HDR дисплей, най-мощния чипсет Snapdragon 835 и чисто новата 19 МР Motion Eye камера със Super Slow-Motion видеозапис при 960 к/с.

На следващите редове и в 5-минутното видео ще ви разкажа за преживяването около премиерата на Xperia XZ Premium, а много скоро очаквайте не само детайлното ревю на апарата, но и още подробности около спецификациите му, за които стана дума в Лисабон. Приятно гледане!

Пътят ни мина през Франкфурт, където имахме 4 часа престой и го използвахме за бърза разходка до града с цел да си кажем по едно презареждащо наздраве.

Стигнахме в Лисабон късно вечерта и нямам никакви визуални спомени от града при кацането. Качихме се на организирания транспорт с още няколко групи журналисти от други страни и ни обещаха, че ще ни закарат на красиво място извън Лисабон, където утринната гледка от хотелската стая щяла да ни вземе дъха...

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Денят започна със среща с екипа на Sony, който стои зад смартфона Xperia XZ Premium. Показаха ни няколко слайда, даващи по-дълбок поглед върху техническите характеристики на модела, а след това имахме възможност да задаваме въпроси. Подробности за всичко, което научих тук, ще ви разкажа в отделен материал.

Sony Xperia XZ Premium @ nixanbal.com

След сесията продължихме навън - всеки с по един смартфон в ръка, обикаляйки любопитно провлака, на който се намирахме. Мястото се оказа резерват и гледките наоколо бяха изключителни. От тук са и кадрите, които ви показах в сайта в същия този ден. Целта на разходката беше да тестваме камерата на Xperia XZ Premium.

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Малко преди съществената част от цялото това изживяване имахме време да се разходим и в шоурума на Sony, където да тестваме различните екстри на Xperia XZ Premium в обособени демо зони. Съгласих се да спукам в ръцете си пълен с брокат и конфети балон в името на науката!

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Тук за първи път видях и розовата версия на смартфона, поиграх си с проектора на Sony, който превръща всяка повърхност в сензорна мултитъч зона, а накрая се срещнахме с още експерти, за да ги залеем с питания от всякакво естество. Колегата от GSMArena не им спести неудобните въпроси.

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

В края на деня бяхме организирани по групи, всеки с по един телефон Xperia в ръка, и под ръководството на режисьора и неговия екип заснехме няколко сцени от това, което до няколко дни трябва да бъде монтирано като филм. Филм, в който ще преобладават супер слоумоушън кадрите, а вече нямам търпение да видя крайния резултат. Каквото и да се е получило - с колегите изкарахме доста забавно и ако се чудите защо бяха онези снимки с престилки тип "Бялото братство" - скоро ще разберете. Сцените от филма бяха замислени супер ефектно, пък макар и с риск да бъдем лекьосани с цветна вода или да се надишаме с пушек.

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

След натоварения и пълен със супер слоумоушън изживявания ден дойде ред на супербърз душ и потегляне към мястото, на което щяхме да изпратим слънцето с чаша (добре де - няколко чаши) от местната бира Super Bock. Тук за първи път наблюдавах залез над океана и... гледките бяха феноменални...

Sony XPERIA XZ Premium @ nixanbal.com

Колкото до подробностите около Xperia XZ Premium - съвсем скоро се надявам да имам финална бройка за детайлно ревю.

5 НЕЩА, които трябва да знаете за Samsung Members

Някои собственици на смартфони Galaxy вероятно са попадали на Samsung Members, но съм сигурен, че много от тях дори не…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer