НачалоНовиниSony ZV-1 открива нова серия фотоапарати за влогъри

Sony ZV-1 открива нова серия фотоапарати за влогъри

3059
Написана от  nixanbal 26 май 2020
Sony ZV-1 открива нова серия фотоапарати за влогъри

Sony представи днес новия си цифров фотоапарат ZV-1, който открива изцяло нова серия в портфолиото на компанията. Устройството е предназначено за създателите на съдържание и влогърите, като и дизайнът, и функционалностите му са съобразени с това. 

Sony ZV-1 използва 20.1 МР сензор Exmor RS CMOS тип 1.0 с DRAM чип и има 24-70 мм обектив с оптика ZEISS и бленда f/1.8-2.8, дисплеят му се завърта, така че влогърът да може да се вижда, докато записва селфи видео, а отгоре има микрофон с включен ветробран в комплекта. Има обаче и 3.5 мм жак за външен микрофон. 

ZV-1 VPT2BT ON Hand-Large

Фотоапаратът използва някои от популярните за други модели на компанията екстри, сред които бързия хибриден автофокус, автофокус върху окото в реално време, както и проследяващ обекти в движение автофокус. Моделът разчита на 315 автофокусни точки, които покриват 65% от кадъра. 

Стабилизацията SteadyShot Active работи при HD видео, но ZV-1 поддържа и 4K видеозапис, макар и с ограничение във времето. 

Сред интересните екстри с фокус върху влогването са Bokeh Switch, която може да замъгли фона зад човека на преден план с натискането на специален бутон. Това става с промяна отвора на блендата, а не софтуерно. Има обаче и режим Product Showcase, който премахва фокуса от лицето и акцентира върху показван продукт на преден план. 

ZV-1 VPT2BT Grip TechReviewer-Large

Друга особеност за ZV-1 е, че обръща специално внимание тона на човешката кожа и има различни технологии, които правят лицето по-ясно, независимо от околната осветеност. 

Поддържа се Super Slowmotion с 240, 480 или 960 к/с.

ZV-1 Front Left-Large

Sony ZV-1 се очаква на пазара в Европа за около 800 евро. Като размери апаратът е много близък до серията RX100, а и цената му е около тази на модела RX100 V например, но някои фокусирани върху влогърите екстри биха могли да наклонят везните към новото устройство. 

Към ZV-1 ще се предлагат и специализирани аксесоари, сред които Bluteooth или жичен (microUSB) трипод, външен микрофон и други. 

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer