НачалоНовиниСпират продажбите на смартфони Motorola в Германия заради нарушени патенти

Спират продажбите на смартфони Motorola в Германия заради нарушени патенти

368
Написана от  nixanbal 12 май 2024
Спират продажбите на смартфони Motorola в Германия заради нарушени патенти

Смартфони, таблети и други устройства на Lenovo и Motorola са спрени от продажба в Германия, съобщава немският Wirtschafts Woche. Причината е нарушен патент на американската компания InterDigital, който касае модул за свързаността на тези продукти. Засегнати са и току-що обявените модели Edge 50. 

Според регионалния съд в Мюнхен китайската компания Lenovo и дъщерното им дружество Motorola нарушават патент на американската InterDigital. Това налага забрана за продажбата на всички техни устройства, които имат WWAN модул - технология за мобилен интернет достъп през мобилни мрежи. 

motorola - забрана за продажби в Германия

Това включва всички смартфони, а също и таблети и лаптопи с вградена възможност за ползване на мобилен интернет, които вече не могат да бъдат продавани в страната директно от двете компании.

Бърза справка с немския сайт на Motorola (скрийншотът отгоре) показва, че там в момента има само няколко аксесоара, като например слушалки, но не и телефони. Засегнати са и наскоро обявените модели от серията Edge 50.  

Решението на съда ще бъде обжалвано от Lenovo, които смятат, че условията за лиценз на InterDigital са несправедливи. 

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer