НачалоНовиниСредната продажна цена на iPhone е над 3.5 пъти по-висока спрямо смартфоните с Android

Средната продажна цена на iPhone е над 3.5 пъти по-висока спрямо смартфоните с Android

893
Написана от  nixanbal 03 декември 2021
Средната продажна цена на iPhone е над 3.5 пъти по-висока спрямо смартфоните с Android

Въпреки всички проблеми във веригите за доставки и въпреки недостига на компоненти, пазарът на смартфони ще отбележи ръст и през 2021 г. Според най-новия доклад на IDC доставките на смартфони за цялата година ще бъдат с 5.3% повече сравнено с 2020-а. В същия материал се посочват и още детайли, като например средната продажна цена на смартфон през 2021 г., което при iPhone е била няколко пъти по-висока спрямо Android устройствата. 

Да, въпреки всички кризи IDC очаква 5.3% повече доставени смартфони за 2021 г., или 1.35 милиарда. Това обаче е понижена прогноза спрямо предходната за 7.4% ръст. За 2022 г. анализаторите също леко понижават очакванията си - от 3.4% на 3.0%. 

Интересното е, че за последното тримесечие, което иначе е традиционно силно заради празниците, IDC очаква спад с едноцифрен процент във всички региони.

IDC Global Smartphone Shipments Expected to Grow 5.3 in 2021 Despite Supply Chain Constraints According to IDC - 2021 Dec -F-1

В края на 2021 г. средната продажна цена на смартфоните с Android е била с $265, а тази на iPhone - $950. С това Apple контролира близо 43% от приходите от всички смартфони, независимо че има едва 17.1% пазарен дял, пише IDC. В следващите години обаче цените на 5G и 4G смартфоните се очаква да се понижат, както показва графиката по-горе. 

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer