НачалоНовиниСветовната доминация на Android се засилва с 85% от всички доставки на смартфони за Q2

Световната доминация на Android се засилва с 85% от всички доставки на смартфони за Q2

5285
Написана от  nixanbal 31 юли 2014
Световната доминация на Android се засилва с 85% от всички доставки на смартфони за Q2

Операционната система Android, която се появи на пазара за първи път в края на 2008 г., продължава световната си доминация и сякаш скоро няма да остави никакъв въздух за конкуренция. За периода април-юни 85% от доставените смартфони в света са били с платформата на Google, показват нови данни на Strategy Analitycs. 

Доставките на смартфони с Android се увеличават, конкуренцията върви надолу

Така Android продължава да разширява пазарния си дял и доставките с тази операционна система са с 5 на сто повече спрямо същия период година по-рано.  Имайки предвид, че броят на доставените умни телефони за второто тримесечие е бил с 27% по-голям (295 милиона) сравнено с Q2 на 2013-а, интересът към Android изглежда още по-внушителен. 

За същия период Strategy Analitycs отчитат спад при доставките на всички други платформи - iOS слиза от 13.4% до 11.9%, Windows Phone от 3.8 на 2.7%, а BlackBerry е пред изчезване с 0.6% от 2.4% година по-рано. 

Единствената пречка пред Android да погълне изцяло пазара на смартфони са задаващите се модели iPhone с големи дисплеи, както и евтините устройства с Firefox OS на Mozilla, коментират анализатори, цитирани от The Wall Street Journal. 

iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max предлагат 48 МР камера и супер ярки екрани с Dynamic Island

Dynamic Island. Така Apple описва тази елипсовидна изрязана част в дисплея на току-що обявените си смартфони iPhone 14 Pro и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer