НачалоНовиниТаблетите Surface на Microsoft скоро може да се наричат Lumia

Таблетите Surface на Microsoft скоро може да се наричат Lumia

1973
Написана от  nixanbal 29 юни 2014
Таблетите Surface на Microsoft скоро може да се наричат Lumia

Microsoft е в напреднала фаза на получаване лиценз за ползване на името "Nokia by Microsoft" за бъдещите си мобилни телефони, а брандът Surface ще изчезне, за да дойдат на негово място таблетите Lumia. Това пише в блога си Evleaks, чиято информация е в противоречие с думите на Стивън Илъп от края на април, когато той зачеркна името Nokia от бъдещите смартфони.

Действително преди около два месеца Илъп заяви, че "Nokia Lumia 1020 with Windows Phone" би звучало твърде тромаво, но дали сега "Nokia Lumia 1020 by Microsoft" им звучи по-добре?

Иначе с придобиване на бизнеса с устройства на Nokia от Microsoft получиха 10-годишен лиценз за ползване на бранда Nokia, но при по-евтините модели Asha. Дали наистина са решили да запазят популярното име и в по-високия клас смартфони Lumia?

За феновете на финландския производите новината със сигурност е добра и едва ли някой би имал нещо против Nokia да продължи да стои пред името Lumia, тъй като екипът зад тези устройства така или иначе е същият. 

Lumia идва на мястото на Surface

Същият източник споделя и друга любопитна информация. Според Evleaks брандът Surface при таблетите с Windows 8 на Microsoft ще бъде заменен от Lumia. Новината идва неочаквано, особено след всички финансови инвестиции в това име, а и предвид постигнатото асоцииране на Surface с работни машини, готови да заменят лаптоп. 

Lumia от друга страна също се ползва за таблети с Windows 8, макар и досега Nokia да има само един такъв, при това с въпросителен успех. 

nokia lumia 2520

Всички това все още е неофициална информация, така че я приемаме с едно наум. Възможно е Microsoft все още да премисля финалната си стратегия при схемите с имената и да не е решено как ще се наричат бъдещите смартфони и таблети от компанията. 

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer