НачалоНовиниTECHDRIVE #5: Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

TECHDRIVE #5: Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

9146
Написана от  nixanbal 07 ноември 2015
TECHDRIVE #5: Николай Нанков от HTC в Opel Corsa

Здравейте с TECHDRIVE #5! Съвместната ни поредица видеоинтервюта с Opel продължава в яркочервения автомобил Opel Corsa, а специален мой гост този път е Николай Нанков, оглавяващ офиса на HTC в България. 

С г-н Нанков си поговорихме за всичко, което се случва около HTC и той отговори на въпросите около негативните новини, придружаващи бранда в последните години. Оказва се, че в България представянето на компанията е по-добро, отколкото това на големите пазари, но това не е достатъчно за общо подобрение в глобалните резултати.

HTC обаче навлиза и в нови продуктови категори, тази на виртуалния гейминг, като надеждата е очилата HTC Vive да помогнат и за стабилизиране на смартфон бизнеса. Очаква ни и първият умен часовник от тайванците, който се задава съвсем скоро. 

HTC разчита на очилата за виртуална реалност Vive да върнат компанията сред печелившите играчи

В по-близък план HTC разчитат на сериозни продажби на новия модел от премиум серията - One A9. Устройството току-що дебютира на българския пазар, а детайли за него ще видите във видеото. 

В интервюто стана дума и за очакваните промени в портфолиото на компанията - през 2016-а ще видим около 10 нови модела, от които 3-4 в серията One, a останалите Desire.

Ще има ли One M10 и какви са другите изненади, задаващи се още в първите месеци на новата година - гледайте в пети епизод на TECHDRIVE!

 

За Opel Corsa

В този епизод се повозихме в последното поколение на Opel Corsa. Най-компактният модел на компанията, в който съм се качвал досега, не остана само по градските пътища, а го разходихме и в околностите на София, включително няколко километра по магистралата. 

Червената Corsa ми хареса заради възможността да бъде лесно паркирана почти навсякъде из града и въпреки че е далеч от онези 170 коня на Cascada-та, е приятно пъргава за градски условия. 

Opel Corsa nixanbal

Сред основните екстри, които използвах, са старт-стоп системата, която изключва автоматично двигателя на светофари и след това го стартира сама при натискане на съединителя; инфоразвлекателната система Intellilink със 7-инчов тъчскрийн, с която телефонът ми остана постоянно свързан през цялата седмица на тестдрайва; както и градският режим, правещ волана още по-лек, а колата - по-маневрена. 

Opel Corsa - TECHDRIVE @ nixanbal

Цената на тествания от мен автомобил с 5-врати започва от около 19 000 лв.

5 НЕЩА за Motorola Moto G9 Plus

През септември Motorola представи един от най-интересните си смартфони за 2020 г. - Moto G9 Plus. Той не е толкова…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer