НачалоНовиниTecno представи концептуален смартфон с изтеглящ се дисплей

Tecno представи концептуален смартфон с изтеглящ се дисплей

658
Написана от  nixanbal 05 септември 2023
Tecno представи концептуален смартфон с изтеглящ се дисплей

В началото на годината Tecno показа концептуален смартфон със сгъваем и изтеглящ се дисплей под името Phantom Vision V, а сега демонстрира своята визия за нов смартфон с изтеглящ се дисплей. Tecnoизгле Phantom Ultimate изглежда като телефон със стандартен екран, който обаче може да се изтегли настрани и да увеличи размера си.

Tecno акцентират върху скоростта, с която се случва изтеглянето на дисплея. Според производителя за това е необходимо между 1.2 и 1.3 секунди и е най-краткото време за подобна система досега, въпреки че всичко, което сме видели, е само концептуални устройства. 

С натискането на бутон в горната част на дисплея той увеличава размера си от 6.55" до 7.11". Обратният процес по прибиране на екрана се случва с движение на три пръста по него. 

News Release Image 3

Интересното е, че в затворено положение изтеглящата се част от екрана се прибира върху задната част на корпуса и може да бъде активна самостоятелно - например за показзване на важна информация тип Always On Display. Тази част може да се използва и за визьор при селфита с основната камера. 

Резолюцията на 7.11" On-cell LTPO AMOLED дисплей е 2296 x 1596 пиксела (388 ppi), поддържа се динамично опресняване от 1 до 120 Hz и до 1100 нита пикова яркост. 

Дебелината на Phantom Ultimate е 9.93 мм.

News release image 1

Все още не е ясно дали и кога Tecno Phantom Ultimate ще бъде пуснат като финално устройство на пазара, но концепцията за него е част от стратегията "Go Premium" на китайската компания. 

Над 200 000 броя смартфони, джаджи, смарт технологии и таблети на склад за eMAG Black Friday + селекция

Рано сутринта на 17 ноември започва тазгодишното издание на eMAG Black Friday, който ще предложи над 1 милион оферти за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer