НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧЕН ОБЗОР на 2021 г.: Най-важните смартфон събития

ТЕХНОЛОГИЧЕН ОБЗОР на 2021 г.: Най-важните смартфон събития

1109
Написана от  nixanbal

Здравейте с първото видео от специалната обзорна поредица, част от ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal! В него ви предлагам обзор на 2021 г. - каква е била тя за водещите компании на пазара на смартфони, какви бяха най-важните събития и какви са тенденциите, които ще наблюдаваме през следващите 12 месеца. 

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

Мой специален гост, за да обсъдим случилото се на смартфон пазара през последната година, е Елена Кирилова, редактор в Investor.bg, която всъщност беше гост и в първия епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ през лятото на 2020 г. 

Google Pixel 6 @ nixanbal.com

Според Елена най-значимото събитие е премиерата на Google Pixel 6 и Pixel 6 Pro - смартфони от висок клас, с които компанията зад платформата Android даде заявка, че има сериозни амбиции и към смартфон пазара. Най-голямата изненада през 2021 г. пък според госта ми е способността на Apple до последно да отлага ефекта на глобалната криза с недостига на чипове - за такива проблеми в Купертино чухме едва наскоро, но пък мащабът им е доста сериозен - коствали са загуба на $6 млрд. 

Елена Кирилова от Инвестор, гост в ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal

Поговорихме и за успеха на Xiaomi, която успя да се наложи като най-амбициозния китайски бранд на световния пазар. Според Елена това се дължи на добрата стратегия с изграждането на физически и пускането на онлайн магазини по цял свят, включително и у нас. От друга страна финансовите резултати за последните месеци показват представяне под очакваното, а причината е недостигът на чипове и проблемите в доставките. 

Като най-интересна и перспективна технология и продукт, който ще следим с интерес в бъдеще, с Елена се обединихме около очилата за смесена реалност на Apple. За тях засега не знаем нищо официално, но се очаква първото им издание да се появи още през 2022 г., а след десетина години компанията може и да замени своя iPhone с него. 

Надявам се видеото да бъде интересно за вас, а в следващите дни очаквайте и останалите в поредицата, които са с представители на различните смартфон компании.

Проектът се реализира с подкрепата на Vivacom и е заснет във Vivacom Tech Hall.

5 НЕЩА за таблета Samsung Galaxy Tab S7 FE 5G

В един идеален свят целият декември би бил свързан с дълги уикенди под одеялото, прекарани в гледане на сериали. Истината…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer