НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 002: Премиера на OnePlus Nord

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 002: Премиера на OnePlus Nord

3912
Написана от  nixanbal

Здравейте с втори епизод на новото онлайн предаване за технологии на nixanbal - ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ! Този път ви предлагам среща с Ясен Гуев, с когото коментирахме темата за 5G мрежите и мястото на Huawei в 5G бъдещето на Европа. Освен това ще научите подробности за официалното партньорство между Apple и VIVACOM, а специалната премиера е на току-що обявения OnePlus Nord.

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ @ Apple Podcasts

OnePlus Nord беше представен само преди няколко дни и с него китайската компания дава ново начало на серия смартфони от средния ценови сегмент. Добър ход, имайки предвид скорошното увеличение на цените на основната линия модели OnePlus 8 и 8 Pro. 

Nord е смартфон с 90 Hz AMOLED дисплей, 5G чипсет Snapdragon 765G, 4100 mAh батерия с 30 W зареждане и четворна основна камера с 48 МР главен сензор с OIS, който е взет от модела OnePlus 8. Има и двойна предна камера, изрязана в екрана, която включва 32 МР главен сензор и 8 МР камера със суперширок обхват от 105 градуса. 

OnePlus Nord @ nixanbal

Голямата новина от ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ всъщност е, че OnePlus Nord ще се предлага официално в България, защото марката вече има официален дистрибутор за нашия пазар. Това означава още, че смартфоните OnePlus ще се продават и при мобилните оператори, при това без голямо закъснение след световната им премиера. 

OnePlus Nord излиза в България към края на август на цена от 799 лв. за версията с 8 GB RAM и 128 GB памет. Първоначално ще се предлага в сиво, което е жалко, защото nixanbal-ското синьо изглежда страхотно. 

Apple iPhone във VIVACOM

В ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 002 ще научите още подробности за партньорството между Apple и VIVACOM, което най-после позволи на оператора да предлага смартфоните iPhone официално в магазините си. Какви други продукти на марката ще има във VIVACOM, ще се поддържа ли eSIM и заключени ли са бройките - гледайте след 4:15 мин.

В епизода ще видите и новия смарт телевизор на Samsung - The Serif. Името му, както вероятно се досещате, е вдъхновено от серифните шрифтове и при него дизайнът е много важен акцент. Т.нар. 360-градусов дизайн позволява да го поставите в голямо помещение и гърбът му да се вижда, защото и той изглежда страхотно. 

Samsung The Serif @ nixanbal.com

The Serif има 55" QLED екран с 4K резолюция, базира се на фирмената Tizen OS и софтуерът му е много добре оптимизиран за хардуера, което води до много пъргава работа и бързи реакции. 

Разбира се, телевизорът е още едно парченце от екосистемата SmartThings на корейците, като може да се свързва със смартфона и с всички други уреди у дома, които са част от нея. Интересното е, че отгоре на The Serif има NFC и можете да докоснете телефона си, за да продължите да слушате музиката от него от по-силните говорители на телевизора. Очаквайте повече подробности за модела в nixanbal.com. 

Накрая идва ред и на Темата на броя, която този път е свързана с 5G мрежите и мястото на Huawei в 5G бъдещето на Европа. Специален гост е Ясен Гуев, който разказа изключително интересни и ценни неща от телеком сектора. 

Надявам се всичко това да бъде интересно за вас! Можете да гледате ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в YouTube или да го слушате като аудио във водещите подкаст платформи.  

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer