НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 004: Мобилните разплащания и Google Pay идва в България

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 004: Мобилните разплащания и Google Pay идва в България

3725
Написана от  nixanbal

Здравейте с четвърти епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ! В този брой основна тема бяха мобилните разплащания - как се приемат те у нас и използват ли се вече активно от българските потребители. 

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

Мобилните разплащания, или възможността да използваш смартфона си вместо банкова карта, вече не е нещо ново, но за мен беше интересно дали българският пазар е отворен за този тип услуги. Коментирахме темата с Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово, както и с Иван Хаджов, бизнес дивелопмънт мениджър в същата компания. 

Те споделиха, че мобилните разплащания стават все по-популярни у нас и освен че се използват по-често, сумите на трансакциите стават все по-големи. 

Стана дума и за Google Pay - мобилният портфейл на Google, който съвсем скоро ще бъде достъпен официално в България. Припомням ви, че Apple Pay стартира миналата година у нас

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal.com

Освен темата за мобилните разплащания в четвърти епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ ще чуете и моя коментар по някои от по-важните новини от миналата седмица, като например възраждането на смартфоните BlackBerry, изтичането на лиценза, даващ възможност за бизнес отношения между Google и Huawei, както и сблъсъкът между Epic Games и Apple, който изглежда няма да приключи скоро. 

Надявам се всичко това да бъде интересно за вас, а следващия епизод очаквайте в началото на септември!

5 важни подобрения в камерите на Galaxy S24

Смартфоните Galaxy S24 вече са тук и въпреки че една от най-горещите теми около тях е въвеждането на Galaxy AI,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer