НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 009: Xiaomi изпревари Apple

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 009: Xiaomi изпревари Apple

4166
Написана от  nixanbal

Здравейте с новия брой на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal.com! Този път на фокус е Xiaomi, която напоследък се представя много добре на световния пазар на смартфони, като за последното тримесечие успя да изпревари за първи път Apple и да се настани в челната тройка на най-големите производители. В България обаче също се случват интересни неща около Xiaomi и тъкмо тях ще обсъждане с моя гост в студиото. 

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

В този епизод Темата на броя е свързана с Xiaomi - китайската компания, която за последното тримесечие успя да продаде над 47 млн. смартфона (според данни на Canalys) и така измести Apple от третото място в световната класация на най-големите производители на смартфони. 

Само че около Xiaomi напоследък се случват важни неща и на българския пазар, като за да ги коментираме покажих Николай Нанков, заемащ длъжността мениджър на компанията за България от точно една година насам. Той сподели, че Xiaomi планира стартирането на собствен онлайн, а след това и на физически магазин, разказа за фокуса върху 5G смартфоните и актуалните модели от серията Mi 10T, обяви, че предстои разширяване на екипа и отваряне на официален офис у нас, както и че ще бъдат лансирани цяла серия телевизори.

В този епизод ще отбележим също премиерата на първия чипсет на Apple за техните компютри, M1, с който бяха обявени три машини - 13-инчовите лаптопи MacBook Air и MacBook Pro, както и настолният компютър Mac mini.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Премиерата за броя е ThinkPad X1 Fold - едно от най-интересните устройства, които съм виждал през тази година. Става въпрос за хибридно устройство, което има 13.3" сгъваем pOLED дисплей и може да се превърне в пълноценен лаптоп, добавяйки към него клавиатурата от комплекта. Когато се появи в България през декември, X1 Fold със сигурност ще бъде изключително нишов продукт, най-малкото заради цената му от 6500 лв., но е интересно устройство, което дава началото на нова категория в портфолиото на Lenovo, а и за пазара като цяло. 

Мислите ли, че подобни таблети/лаптопи ще се наложат и в бъдеще ще бъдат масови?

Надявам се всичко това да ви бъде интересно, а скоро очаквайте и следващия епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ!

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer