НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 014: Рекорден ръст за РС пазара от 10 г. насам

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 014: Рекорден ръст за РС пазара от 10 г. насам

2955
Написана от  nixanbal

Здравейте с брой 14 на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal, който поставя фокуса въху РС пазара. Оказва се, че тъкмо категорията на персоналните компютри е излязла като най-големия победител за 2020 г., защото според всички анализаторски компании тя бележи ръст, какъвто не е имала от 10 години насам. 

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

Мой специален гост в този брой е Владимир Ангелов от Lenovo, с когото коментирахме темата за сериозния възход на пазара на компютри. Според него той до голяма степен се дължи тъкмо на кризата с COVID-19, която накара много от нас да работят или учат от вкъщи и съответно да имат нужда от подходяща за целта машина. 

Какви все пак са били трудностите за производителите на РС-та, имаше ли място насред кризата за нишови устройства като лаптопа със сгъваем дисплей ThinkPad X1 Fold + някои интересни данни конкретно за България - ще чуете във видеото отгоре.

В края на разговора ни помолих госта си да даде конкретни предложения за лаптопи, подходящи за работа и онлайн обучение, а подръка имах и най-новия ултракомпактен и лек (900 грама) бизнес модел ThinkPad X1 Nano, за който също ще разберем кога идва на нашия пазар и към кого е насочен. 

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer