НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 016: Apple Car

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 016: Apple Car

2004
Написана от  nixanbal

Apple разработва собствен електромобил още от 2014 г. Това твърдят слуховете, които напоследък са особено настоятелни, че проектът се придвижва напред и до няколко години ще видим първата кола с логото на отхапаната ябълка. Кой обаче ще бъде партньор в създаването ѝ и как може да изглежда Apple Car обсъждаме в еп. 16 на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal.

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

Темата за Apple Car обсъждаме с моя колега и приятел Бойчо Попов, главен редактор на Инвестор.бг и водещ на предаването Update по Bloomberg TV България.

Любопитен момент е кой наистина ще бъде партньор в производството на Apple Car, защото от една страна би било по-лесно това да бъде компания от автомобилния бранш - споменаваха се имена като Hyundai и Kia, Nissan и дори VW, но от друга - тези марки едва ли просто биха стъпкали имиджа си и биха се превърнали в обикновен доставчик на чаркове и конструкционен партньор на Apple. 

А дали Apple Car ще е само началото за превръщането и на други технологични компании в автомобилни производители - според Бойчо Попов по-скоро автомобилните компании ще следят какво прави Apple и ще следват примера ѝ. Така както Tesla започна да разчупва пазара в последните години. 

И, да, според Бойчо Илън Мъск определено има от какво да се притеснява, защото аудиторията за електромобила на Apple до голяма степен ще се застъпи с тази на неговите модели. 

Тези и още теми вижте във видеото по-горе. 

Huawei представи в Дубай смарт часовниците Watch 4 Pro Space Edition, Watch Fit 3 и още нови устройства

Huawei представи днес в Дубай новите си смарт часовници Watch 4 Pro Space Edition и Watch Fit 3, а също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer