НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 026: iPhone 13

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 026: iPhone 13

1344
Написана от  nixanbal

Здравейте с 26 епизод на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal, в който водещата тема е новата серия смартфони на Apple - iPhone 13. В студиото имахме и един от четирите модела - iPhone 12 Pro Max в новия цвят Sierra Blue, а мой специален гост е Бойчо Попов, главен редактор на Инвестор и водещ на предаването Update по Bloomberg TV България.

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

В темата на броя обсъдихме събитието по представянето на iPhone 13 и споделихме личните си впечатления от устройствата. Интересното е, че след подобни конференции на Apple акциите на компанията най-често се понижават с няколко пункта. Според Бойчо Попов това се дължи на вече предизвестените анонси от изтичащата в медиите информация, които вече са били отразени в движения на акциите няколко седмици преди самата премиера. 

Според цитирано от госта проучване 45% от потребителите на Apple в САЩ са с iPhone на 2.5 години, така че те са потенциална сериозна база клиенти на новите четири модела iPhone 13. 

Apple

Коментирахме новината, че Apple е намалила с 10 млн. поръчаните бройки от iPhone 13 заради недостиг на компоненти основно от два доставчика. Според Бойчо Попов този проблем ще продължи да се задълбочава и периодът от поръчката до доставката на компоненти става все по-дълъг.

Въпреки това Бойчо очаква последното тримесечие на 2021 г. да бъде поредното рекордно за Apple, за което ще помогнат не само смартфоните, но и очакваните следващата седмица чисто нови лаптопи MacBook Pro. Те ще са най-сериозната промяна за серията от 5 години насам, смята той. 

iPhone 13 Pro

Ще се опита ли Apple да си върне второто място на световния смартфон пазар, което преди време им беше отнето от Xiaomi, кои са ключовите подобрения в iPhone 13, защо аз смятам режима Cinematic Mode за трик, а не полезна екстра, както и каква е целта на Apple да запази цената на смартфоните си непроменена, въпреки ръста в производствената им стойност - ще чуете в разговора ни.

iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max имат подобрени камери и батерии, 120 Hz дисплеи и до 1 TB памет

Apple представи днес новите си смартфони от серията iPhone 13, начело с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer