НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 028: Honor навлиза в премиум сегмента

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 028: Honor навлиза в премиум сегмента

1842
Написана от  nixanbal

Здравейте с брой 28 на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal, в който се радвам, че мога да ви предложа супер интересен разговор с Алекс Уанг, оглавяващ Honor за региона на Централна и Източна Европа. С него си говорим за завръщането на Honor като самостоятелна компания с достъп до услугите и приложенията на Google, която заяви, че ще гради съвсем нов имидж на технологичен лидер и премиум бранд. 

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts

Honor допреди година беше бюджетният бранд на Huawei, но заради санкциите на САЩ той беше продаден заедно с прилежащите му активи и сега се завръща на световния пазар. Компанията възобнови достъпа си до услугите и приложенията на Google, а освен това е възстановила всички партньорства, включително с Qualcomm, Intel, AMD, Microsoft и други. 

Honor 50

Новият имидж на Honor ще бъде на технологичен иноватор, който предлага премиум смартфони и други устройства. Искаме да бъдем лидери при платформата Android, каза Алекс Уанг в разговора ни, като това ще бъде постигнато със сериозни инвестиции в проучвания и разработки за развитие на нови технологии.

Уанг загатна, че Honor ще навлезе в премиум сегмента смартфони още през пролетта, което ще стане със серията Honor Magic - без нея не сме премиум бранд, казва той. 

Целта на Honor е догодина да бъде номер едно на родния китайски пазар, а през 2023 г. да влезе в ТОП 3 в света по продажби на смартфони. Това обаче не е самоцел и компанията няма да я преследва с цената на всичко - пускайки евтини модели, а ще се опита да я постигне с новия си имидж на премиум бранд. 

Honor 50

В разговора стана дума още за първия модел на европейския пазар от новата Honor - Honor 50, който всъщност е смартфон от среден клас. Устройството е много сходно с наскоро лансирания от Huawei nova 9, като според Уанг това е нормално, имайки предвид, че то е разработено преди година или повече, когато двете компании са били едно цяло. Очаква се основните разлики и индивидуален подход при Honor в бъдеще да проличат във високия клас.

За тези и още много интересни теми вижте видеото по-горе.

Xiaomi 11T Pro

В първата част на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ ви предлагам и представяне на двата нови модела Xiaomi 11T и Xiaomi 11T Pro.

Xiaomi 11T вече има детайлно ревю в сайта, а скоро очаквайте и това на 11T Pro. Двата модела са доста сходни, позиционирани във високия клас, но под най-скъпите модели на пазара. Те предлагат 6.67" AMOLED екран с Full HD+ резолюция, плоско покривно стъкло Gorilla Glass Victus и 120 Hz опресняване, 108 МР основна камера и 5000 mAh батерия. Основни разлики има при зареждането - 67 W и 120 W, съответно за 11T и 11T Pro, както и при чипсета - MediaTek Dimensity 1200 и Snapdragon 888. 

Двата смартфона вече се продават в България, а детайли за цените и конфигурациите вижте тук

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer