НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 046: Lenovo през 2022 г. и слушалките Nothing ear (stick)

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 046: Lenovo през 2022 г. и слушалките Nothing ear (stick)

2038
Написана от  nixanbal

Здравейте с брой 46 на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal, в който темата на броя е посветена на РС пазара през 2022 г. и как се развива той след бума в последните две пандемични години. Мой специален гост е Владимир Ангелов, ръководител на SMB сегмента в Lenovo България и Северна Македония, а в първата част на предаването ще разопаковаме новите Nothing ear (stick), които са вторият и по-опростен модел слушалки на младия бранд, но идват със свеж дизайн.

РС пазарът в световен мащаб се е свил със 17.7% за лятното тримесечие, сочат данни на Canalys, като според някои анализатори е дори по-голям. Това всъщност е нормализиране на пазара, смята Владимир Ангелов, който припомня, че по време на двете години пандемия много потребители имаха нужда и си купиха нова машина за ползване у дома - за образователни и работни цели. През 2022 г. тази нужда вече затихва и продажбите се връщат към стойностите си отпреди пандемията, което означава по-малко непредвидими фактори и възможност компаниите по-лесно да планират бизнес развитието си.

Lenovo отчита спад основно в по-ниския клас, но не и в средния и високия, където компютрите продължават да държат стабилни позиции. Причината е, че много потребители вече искат машина за повече задачи, която да може да се справя и с нуждите на работния процес, и дори с гейминг.

Lenovo ThinkPad X1 Fold 2022 @ nixanbal.com

Едно от интересните неща, които Lenovo обяви на IFA 2022, е сгъваемият екран ThinkPad X1 Fold (втора версия). Той предстои да се появи в България в края на зимата или в началото на пролетта. Освен това Lenovo работи и по иновации в сферата на навиващите се или изтеглящите се дисплеи, като вече показа концепция за такъв лаптоп, но за пазарния му дебют все още е рано. 

ThinkPad X13s

В разговора с Владимир Ангелов обсъдихме портфолиото ThinkPad, което вече предлага няколко серии с различен фокус, дизайн и аудитория. В студиото разгледахме три от актуалните устройства в тази серия на Lenovo, включително една от първите бройки в България на новия ThinkPad X13s - лаптоп с ARM-базиран процесор от серията Snapdragon на Qualcomm. 

Nothing Ear (stick) @ nixanbal.com

В първата част на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ 46 ви представям новите Nothing ear (stick), които са втори модел слушалки за младия бранд на Карл Пей, който досега има и един смартфон. Този модел е позициониран под оригиналните Nothing ear (1) и не предлага активна изолация на околния шум, но идва с много приятен дизайн с цилиндрична прозрачна кутийка, до 29 часа живот на батерията, много леки слушалки (4.4 г) и управление със стискане на стеблата им. 

Nothing Ear (stick) @ nixanbal.com

Цената на Nothing ear (stick) е около 239 лв., като те могат да се поръчат през глобалния сайт на бранда, но също и на българския пазар, тъй като имат официална дистрибуция. 

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer