НачалоТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ #56: Twitter става X

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ #56: Twitter става X

1208
Написана от  nixanbal

Здравейте с брой 56 на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ на nixanbal.com! Този път Темата на броя е посветена на социалните мрежи и случващото се около ребрандинга на Twitter и изгряването на конкурентната Threads на Марк Зукърбърг. В първата част на предаването ви представям Xperia 1 V на Sony. 

Слушайте и като подкаст:

ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Apple Podcasts  ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ в Spotify

Защо Twitter стана X и каква е целта на Илон Мъск, който прави радикални промени в социалната мрежа още от самото ѝ придобиване миналата есен? Желанието на Мъск е да превърне Twitter в приложение за всичко - голям хъб, събиращ в себе си не само социална мрежа, но и услуги за аудио и видео, банкиране, мобилни разплащания и други. 

Какво да очакваме от новата социална мрежа Threads на Meta, която изкопира дизайна и функционалността на Twitter? Дали ще бъде успешна алтернатива, ще разберем след няколко месеца. В нея все още няма реклами и няма и европейци, казва гостът ми Йоан Запрянов, журналист от Капитал. Ще успее ли Зукърбърг да я наложи като "новия Twitter" и ще пробие ли на европейския пазар, въпреки задаващите се законодателни промени тук?

20230725 114117

За всички тези въпроси и още други теми говорихме с Йоан, който донесе и три интересни книги, свързани с Facebook, Instagram, социалните мрежи и технологиите. Заглавията и авторите можете да видите на снимката отгоре. 

В първата част на предаването ви представям накратко Xperia 1 V - новият флагман на Sony, който има впечатляващ дизайн и изработка, премиум конфигурация и впечатляваща камера с продължителен оптичен зуум от 3.5х до 5.2х. 

Приятно гледане/слушане и до следващия епизод!

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer