НачалоНовиниТеленор ще таксува 1 МВ в роуминг в Европейския съюз по 11.7 стотинки

Теленор ще таксува 1 МВ в роуминг в Европейския съюз по 11.7 стотинки

3705
Написана от  nixanbal 26 април 2016
Теленор ще таксува 1 МВ в роуминг в Европейския съюз по 11.7 стотинки

Теленор обяви как ще таксува клиентите си за ползване на роуминг в Европейския съюз след 30-ти април, когато влизат в сила нови регулации. Синият оператор няма да взима от минутите в тарифния ви план, а за потреблението в чужбина ще плащате само минимална такса. 

11.7 стотинки ще струва минута изходящ разговор към България или страна от ЕС, когато пътувате в границите на ЕС. Входящо обаждане ще се таксува по 2.6 ст./мин, а изпратен SMS - по 3.6 ст.

Цената на 1 МВ трафик за мобилен интернет в роуминг в ЕС също ще бъде 11.7 ст. 

Тези цени ще се начисляват стандартно към месечната сметка и не са обвързани с това какви пакети имате в плана си. 

Така Теленор предлага различно решение за таксуване спрямо Мтел и VIVACOM, при които клиентите използват минутите от пакета си и/или плащат минимална такса върху тях. 

Припомням ви, че Мтел обяви, че новите абонати на плановете им Мтел безкрай ще могат да използват включените минути и МВ и в роуминг, докато при VIVACOM абонатът също ще изразходва от пакета си, независимо кой тарифен план ползва, а отгоре ще плаща по 10.8 ст. за минута и също толкова за МВ. 

Остава вариантът да активирате и допълнителен пакет за роуминг към плана си, при което сините обещават още по-изгодни цени. 

Що се отнася до клиентите на предплатените услуги на Теленор - те ще бъдат тарифирани по сходен с този на останалите оператори метод - минутите и мегабайтите от пакетите им ще бъдат изразходвани, а върху тях ще се начислява такса от 11.4 ст. и 10.24 ст. съответно за мин/МВ. Ако нямат пакет с национални минути/МВ, цената ще бъде 44.6 ст. за минута или 46.9 ст. за МВ и ще се приспада от кредита по сметката им. 

Припомням ви, че Теленор започна да предлага и 4G скорости в роуминг. Засега това е достъпна екстра в ограничен списък държави, но той постепенно ще се разраства, обещават от оператора. 

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer