НачалоНовиниТеленор вдига цените на тарифните планове с 3.3% от февруари

Теленор вдига цените на тарифните планове с 3.3% от февруари

2851
Написана от  nixanbal 19 януари 2022
Теленор вдига цените на тарифните планове с 3.3% от февруари

Теленор обяви, че ще вдигне цените на тарифните си планове за нови и настоящи клиенти с 3.3%. Промяната ще влезе в сила от февруари, а новината за нея достигна до абонатите на оператора чрез SMS. 

"Информираме ви, че месечните абонаменти ще бъдат индексирани със средногодишния индекс на потребителските цени на НСИ само за 2021 г. с 3.3%, считано от м. февруари.", гласи SMS-ът, който днес клиентите на оператора започнаха да получават.

Новината идва ден след като от Националния статистически институт обявиха данните за инфлацията през 2021 г., на които се основава поскъпването на тарифните планове, заложено като клауза в договорите с клиентите. 

СМС Теленор

Припомням ви, че първоначално А1 и Теленор планираха индексирането на цените да бъде на база обявения от НСИ средногодишен индекс на потребителските цени за 2020 г. и за 2021 г., но КЗП забрани това да се случи за двете предходни години, а само за последната. Операторите обжалваха, но съдът отхвърли жалбите им.

Нуждата от повишаване цените на тарифните планове се дължи на сериозния ръст в разходите на операторите заради инфлацията в страната. Сметките за електричество на Теленор са с двуцифрен ръст в проценти, а общите им административни разходи са нараснали с 10% на годишна база, казва в интервю от 13 януари за в-к Капитал Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор. 

Според Кинг за 50% от клиентската база на Теленор увеличението ще бъде под 1 лев.

Индексацията ще бъде отразена във фактурите, издавани от 5 февруари 2022 г., посочват от оператора.

Благодаря за скрийншота на @slvchv!

Смартфоните Galaxy S24 идват с Galaxy AI - какво е това?

Здравейте от Сан Хосе, Калифорния, където току-що Samsung представи новите си флагмани от серията Galaxy S24. И трите модела предлагат…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer