НачалоНовиниTesla обяви, че разработва хуманоиден робот с изкуствен интелект

Tesla обяви, че разработва хуманоиден робот с изкуствен интелект

3344
Написана от  nixanbal 23 август 2021
Tesla обяви, че разработва хуманоиден робот с изкуствен интелект

На провелия се миналата седмица Tesla AI Day Илон Мъск не говори само за електромобили, а също така обяви, че компанията разработва хуманоиден робот с изкуствен интелект. Мъск има амбицията да представи прототип на робота още догодина. 

Точно така - на събитието миналата седмица т.нар. Tesla Bot не беше демонстриран на живо, а само в презентация. Плановете са да видим първия му прототип през 2022 г., но Мъск има склонност да преувеличава потенциала на компанията си, така че имайте едно наум. 

Tesla Bot

Хуманоидът ще бъде висок около 170 см и ще тежи около 56 кг. "Създаден е да бъде приятелски настроен", пошегува се Мъск по време на презентацията, като посочи, че човек ще може да надбяга и надвие робота. 

Tesla Bot

Tesla Bot ще бъде създаден да се движи в света на хората и да помага в различни задачи, които могат да бъдат опасни, повтарящи се и досадни за хората. Това включва смяна на болт и навиването му с гаечен ключ или пазаруване в супермаркета. 

Tesla Bot

Анонса на Tesla Bot дойде след презентация от час и половина на AI новостите, които се задават към електромобилите на Tesla. Все още не е ясно кога ще видим хуманоидния робот в завършен вид, но, ако Мъск успее да удържи на обещанието си догодина да покаже прототип, може би тогава ще получим по-добра представа докъде е стигнала разработката му.  

5 важни подобрения в камерите на Galaxy S24

Смартфоните Galaxy S24 вече са тук и въпреки че една от най-горещите теми около тях е въвеждането на Galaxy AI,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer