НачалоНовиниTesla сваля цените на електромобилите си в САЩ и Европа с до 20%

Tesla сваля цените на електромобилите си в САЩ и Европа с до 20%

1173
Написана от  nixanbal 13 януари 2023
Tesla сваля цените на електромобилите си в САЩ и Европа с до 20%

Tesla сваля цените на свои електромобили в САЩ и Европа, съобщава Reuters. Намаленията са с до 20% и идват след финансов отчет с рекорден брой доставени коли (1.31 милиона за 2022 г.), но и на непостигнати цели. Миналата седмица компанията обяви намаление на цените до около 14% и в Китай. 

 

Най-сериозното намаление в Европа е при Tesla Model Y - до 17%, а в САЩ за същия модел достига 20%.

И въпреки че някои от вас вероятно си спомнят, че в последната година компанията на Илон Мъск неколкократно вдига цените, Reuters отчита, че новите намалени цени са по-ниски и от тези преди въпросните повишения, поне що се отнася до Model 3 и Model Y. 

Screenshot 2023-01-13 at 14.59.36

Целта на това понижение на цените е Tesla да стимулира търсенето и поръчките на нови електромобили, с което да запази производството им високо, пък макар и при по-ниска печалба. Така в следващия си отчет компанията вероятно ще успее и да постигне целите си за продадени бройки, което не се случи за последното тримесечие. 

Tesla също така може да затвърди позициите си на лидер в сегмента на различни пазари, като в Германия например за декември най-продаван електромобил е бил Model 3, следван от Model Y и Volkswagen ID.4, пише Reuters.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer