НачалоНовиниThe Boring Phone е ретро телефон, който иска да възроди социалния ви живот

The Boring Phone е ретро телефон, който иска да възроди социалния ви живот

1101
Написана от  nixanbal 17 април 2024
The Boring Phone е ретро телефон, който иска да възроди социалния ви живот

Ето че на фона на сравнително еднообразните смартфони се появи и нещо вълнуващо. Името му всъщност сочи тъкмо обратното - The Boring Phone, само че ретро дизайнът и базовата функционалност на тази "слушалка" носят доста приятен заряд, а идеята е да се откъснете от дигиталния си живот, за да възродите социалните си контакти на живо. 

"Почти без никакви екстри, но с всичко необходимо за вълнуващ социален живот" - това е посланието на създадения от Heineken и базирания в Бостън бранд магазини за улична мода Bodega. Хардуерът е дело на HMD, които досега бяха популярните с телефоните Nokia. 

The Boring Phone @ nixanbal

The Boring Phone @ nixanbal The Boring Phone @ nixanbal

The Boring Phone е сгъваем телефон с прозрачен дизайн и може да се свързва с 4G мрежи. Няма достъп до браузър, социални мрежи, чатове и въобще каквото и да било, свързано с интернет. Вместо това апаратът служи за обаждания и SMS-и, също като в доброто старо време. 

The Boring Phone @ nixanbal

The Boring Phone @ nixanbal The Boring Phone @ nixanbal

Не се предлага способна камера, но все пак има такава с VGA или 0.3 МР резолюция, екранът отвън е 1.77", а вътрешният - 2.8" с QVGA резолюция. Налице е и 3.5 мм жак за слушалки, които да ползвате за хендсфри. Няма увлекателни игри, които да ви държат с часове пред екрана, но изглежда Snake е на борда. 

The Boring Phone @ nixanbal

Устройството ще дебютира на седмицата на дизайна в Милано на 18 април и ще бъде произведен в ограничен до 5000 бройки тираж. Повече за него можете да научите в сайта на Heineken - цък

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer