НачалоНовиниThe Serif на Samsung превръща телевизора във вълнуваща част от интериора на съвременния дом

The Serif на Samsung превръща телевизора във вълнуваща част от интериора на съвременния дом

2812
Написана от  nixanbal 30 юли 2020
The Serif на Samsung превръща телевизора във вълнуваща част от интериора на съвременния дом

През 2020 г. една от най-предизвикателните продуктови категории в технологичния свят за мен остава телевизорът. При това не толкова от гледна точка на иновациите и добавените екстри - те така или иначе се случват, следвайки логичното развитие на технологиите. По-скоро предизвикателството пред компаниите производители е как да направят тези уж задължителни и толкова естествени за интериора на всеки дом устройства по-привлекателни за потребителите. Защото гледането на телевизия днес не означава преглед на новините и вечерния сериал по предпочитания канал. Навиците ни пред екрана у дома се променят, променя се съдържанието, което консумираме през него, както и мотивацията ни дали изобщо да имаме телевизор вкъщи.

Преди няколко дни, по време на снимките на ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ, имах възможност да прекарам няколко часа с новия смарт телевизор на Samsung. Наричат го The Serif и освен необичайно име, той идва и с още по-необичаен дизайн. Дизайнът - всъщност това е едно от нещата, които биха могли да накарат определена група потребители, да избере един конкретен телевизор пред стотици други модели. The Serif има визия, вдъхновена от серифните шрифтове и това се забелязва най-вече, когато го погледнете отстрани - профилът му изглежда точно като буквата "I", изписана с Times New Roman. Още с изваждането му от големия кашон ще си кажете "уау", защото наистина не сте виждали друг продукт с подобен подход при дизайна. И това е страхотно.

The Serif

The Serif е част от серията т.нар. лайфстайл телевизори на Samsung, от която познаваме и The Frame - онзи модел, който пък трудно можеше да бъде отличен от картина в рамка, когато е окачен на стената. По примера на The Frame и при The Serif дизайнът и вписването на телевизора в интериора на дома е приоритет. Новият модел има 360-градусов дизайн, както го наричат корейците, което означава, че е приятен за окото, независимо от кой ъгъл го погледнете. Дори задният му панел изглежда добре, а причината е, че The Serif може да бъде поставен и в центъра на голямо помещение, при което се използват идващите в комплекта му високи колкото нормален тв шкаф крачета. Има опция обаче и да го позиционирате на равна повърхност, директно, без никаква поставка или крака - отново благодарение на нестандартния му дизайн, при който основата и горната част са малко по-широки. Всъщност последното смятам да тествам в следващия епизод на предаването, тъй като The Serif ще остане при мен за още няколко снимачни дни, така че да използвам големия му екран като визуализация за новините и темите, за които говорим в ТЕХНОЛОГИЧНИЯТ КЛУБ.

The Serif

Между другото, колкото и футуристичен да е дизайнът на The Serif, любопитното е, че с него Samsung правят препратка към миналото, когато телевизорите бяха много по-дебели и върху тях най-често слагахме различни предмети, включително сувенири, снимки в рамки и други. Производителят дори организира инициатива със свои партньори, сред които LEGO, AMOREPACIFIC, Heinz, Sticky Monster Lab, GoolyGooly, Alessi и Callaway Golf, които ще споделят своята визия как може да се използва горната част от корпуса на The Serif.

Извън вълнуващия дизайн The Serif на Samsung е смарт телевизор, базиран на собствената им операционна система Tizen OS, която е отлично оптимизирана за хардуера и позволява супер пъргава работа. Това се усеща и в разходките из интерфейса, и в самите приложения. А някои от предварително инсталираните приложения на този телевизор са Netflix, YouTube, интернет браузър и Apple TV. Последното всъщност дойде след любопитното партньорство между Samsung и Apple, благодарение на което телевизорите на корейците бяха първите с достъп до услугата на американската компания.

The Serif

The Serif, разбира се, е част и от екосистемата умни уреди на Samsung, което означава, че можете да го свържете с останалите си устройства на производителя, поддържащи SmartThings. Така върху екрана на телевизора ще можете да получавате различни известия, като например кога пералнята е приключила с прането.

Връзката между телевизора и смартфона също е обезпечена, като за мен беше интересно приложението на технологията NFC. Ще видите символа й върху горната част на The Serif, където можете просто да оставите смартфона си, докато слушате музика на него и в следващия миг тя ще прозвучи през говорителите на телевизора.

The Serif

The Serif  The Serif

Колкото до качеството на картината - The Serif, който имах за тест при мен, е с 55" диагонал на екрана, 4K резолюция и е част QLED портфолиото на компанията, използващо технологията Quantum Dot. Телевизорът поддържа HDR10+, има функция за автоматично регулиране яркостта спрямо околната осветеност, а също и 4K AI Upscaling. Последната технология превръща картината от всеки източник в такава с близко до 4K качество, служейки си с изкуствен интелект. За тази разработка на Samsung съм ви разказвал, когато ви представях 8K телевизорите на компанията.

The Serif

Под чертата бих казал, че The Serif на Samsung е съвременен прочит на телевизора, който не само предлага най-актуалните технологии за картина, звук и свързаност, но и въвежда иновативен дизайн, за да се слее по-добре с интериора на дома ви. Идеята сякаш е големият екран във всекидневната (или в която и да е стая на жилището) да бъде красиво допълнение към обзавеждането ви, дори в часовете, в които не го използвате. Всъщност за последното се предлага и режимът Ambient Mode, който може да показва различни изображения върху екрана, когато не гледате телевизия, като дори позволява да му зададете цвета или шарката на стената отзад като уолпейпър.

Цената на 55-инчовата версия на The Serif към момента на излизане на този материал е 2299 лв. 

Официална премиера на Samsung Galaxy S24 Ultra: генеративен изкуствен интелект, Snapdragon 8 Gen 3 и нова камера за 5х зуум

Samsung представи току-що в Сан Хосе, Калифорния, новите си флагмани в серията Galaxy S24, като начело е премиум смартфонът Galaxy…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer