НачалоНовиниTIDAL е новият конкурент на Spotify, в който инвеститори са Beyonce, Madonna, Rihanna и други

TIDAL е новият конкурент на Spotify, в който инвеститори са Beyonce, Madonna, Rihanna и други

4704
Написана от  nixanbal 31 март 2015
TIDAL е новият конкурент на Spotify, в който инвеститори са Beyonce, Madonna, Rihanna и други

Музикалната услуга Tidal, която от края на януари 2015 г. е собственост на рапъра Jay Z, е бъдещето на музиката. Или поне това твърдят 16-те звезди от различни жанрове, които на пресконференция пред медиите вчера в Ню Йорк обявиха, че са акционери в нея и ще работят за налагането й като лидер на пазара. Сред големите имена зад конкурента на Spotify са Beyonce, Madonna, Rihanna и самият Jay Z, разбира се. 

Tidal за момента е достъпна в САЩ, Великобритания и още доста страни, включително съседна Румъния, но българските потребители ще трябва да почакаме за старта й у нас.

Интересното при Tidal e, че предлага музиката с най-високо качество (1411 kbps, lossless), но цената за месец абонамент е $19.99 (или $9.99 за стандартно качество). Освен песни, в каталога на услугата ще се предлагат още HD клипове и допълнително ексклузивно съдържание.   

Tidal (ре)стартира с около 540 000 абонати, което е далеч зад 16 милиона на Spotify, но ако г-н Jay Z убеди всички звезди-акционери в услугата да изтеглят музиката си от конкурентните, нещата могат да се променят бързо. А, между другото музиката на Taylor Swift, която наскоро излезе от Spotify, също е достъпна в Tidal. 

Сред звездите с 3-процентов дял в Tidal са Beyonce, Madonna, Rihanna, Alicia Keys, Calvin Harris, Kanye West, Usher, Nicki Minaj, Daft Punk, deadmou5, Jay Z и други. 

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer