НачалоНовиниTouch ID под дисплея на iPhone вероятно ще се забави до 2025 г.

Touch ID под дисплея на iPhone вероятно ще се забави до 2025 г.

1495
Написана от  dessyteneva 31 март 2022
Touch ID под дисплея на iPhone вероятно ще се забави до 2025 г.

Слуховете досега сочеха, че Apple може да се завърне към любимата на много потребители функция за биометрична идентификация Touch ID, като вгради сензора за пръстови отпечатъци под дисплея на телефоните си през 2023 г. Позовавайки се на нова вътрешна информация обаче, известният анализатор Минг-Чи Куо промени предишните си прогнози, като посочи в Twitter, че това ще се случи не по-рано от 2025-а.

Според Куо последното проучване показва, че новите модели iPhone през 2023 и 2024 г. може да не са оборудвани с Touch ID под дисплея, но за сметка на това новата функция за използване на Face ID с маска на лицето, която компанията пусна с iOS 15.4, върши чудесна работа като решение за защита с биометрични данни.

Всъщност слухове за завръщането на Touch ID като метод за биометрична идентификация в iPhone се носят отдавна. Първоначално прогнозите сочеха, че това ще се случи с iPhone 13, след това фокусът се измести към iPhone 15, а сега се оказва, че феновете на марката ще трябва да почакат още три или повече поколения.

Screenshot 2022-03-31 at 8.26.14

Що се отнася до тазгодишната линия iPhone 14, ако се вярва но неофициалната информация до момента, тя също ще донесе редица промени. Apple ще се откаже от своя iPhone mini за сметка на нов iPhone 14 Max, а диференциацията между стандартните и Pro моделите в серията ще се увеличи още повече. Въпреки че не се очакват големи промени във външния дизайн, iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще пристигнат с нов 48 МР сензор на камерата и ще се захранват от новия чипсет на компанията A16 Bionic, докато останалите два модела ще запазят 12 МР си камера и ще трябва да се задоволят с миналогодишния чипсет A15 Bionic.

5 ключови екстри на Redmi Pad SE

Redmi Pad SE е таблет с тънко метално тяло, голям дисплей с фини рамки и висока опреснителна честота, както и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer