НачалоНовиниТова вероятно е първият смартфон на Nokia с Android

Това вероятно е първият смартфон на Nokia с Android

2740
Написана от  nixanbal 11 декември 2013
Това вероятно е първият смартфон на Nokia с Android

Да, снимката по-горе вероятно ви е позната, защото Twitter акаунтът @evleaks я разпространи още през ноември като само написа "Истинска Asha. Или Lumia?". Първоначално коментарите бяха, че това е бъдещ модел от нисък клас, част от серията Asha, но с дизайн на Lumia. Оказва се, че зад червения корпус всъщност стои първият смартфон на Nokia с Android.

Това не може да е сериозна изненада, имайки предвид колко много пъти вече излиза информацията, че Nokia работи по подобно устройство. След продажбата на бизнеса с мобилни телефони на Microsoft обаче не е ясно каква ще бъде съдбата на устройството с кодово име Nokia Normandy. 

Източници на The Verge споделят, че смартфонът използва силно модифицирана версия на Android, подобно на тази в таблетите Kindle от Amazon. Идеята на Normandy е била да предложи алтернатива в ниския клас, където е серията Asha, но да дава достъп и до популярни приложения като Skype. 

Трябвало е Nokia Normandy да излезе на пазара през 2014 г. и финландците имат само още няколко месеца да представят апарата, преди сделката с Microsoft да бъде финализирана. Защото едва ли последните биха предлагали платформата на най-сериозния си конкурент.

Като цяло бъдещето пред първия (и вероятно последен) смартфон на Nokia с Android изглежда мъгливо и несигурно, но ще видим какво ще излезе.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer