НачалоНовиниTrendForce: Apple ще бъде номер едно в края на 2021 г., нов iPhone SE с 5G излиза догодина

TrendForce: Apple ще бъде номер едно в края на 2021 г., нов iPhone SE с 5G излиза догодина

784
Написана от  nixanbal 02 декември 2021
TrendForce: Apple ще бъде номер едно в края на 2021 г., нов iPhone SE с 5G излиза догодина

2021 г. ще приключи за Apple със сериозно увеличение на пазарния дял при смартфоните, прогнозира най-новият доклад на TrendForce. Източникът твърди също, че американската компания продължава да държи на плана да покаже ново поколение на по-достъпния си iPhone SE в началото на следващата година. 

В доклада си TrendForce твърдят, че за периода октомври-декември на 2021 г. Apple ще успее да превземе 23.2% дял от пазара на смартфони, с което ще направи сериозен скок от 15.9% за предходното тримесечие. 

Така компанията ще измести Samsung и ще заеме челното място в света в тази продуктова категория.

Apple

Източникът твърди също, че Apple продължава да работи върху следващото поколение на моделa iPhone SE и остава планът то да се появи през първото тримесечие на 2022 г. Този смартфон ще поддържа 5G и ще помогне на компанията да разшири присъствието си в средния ценови сегмент, а очакваният брой продажби за iPhone SE (трето поколение) е между 25 и 30 млн. 

iPhone SE 2022

Припомням ви, че за третото издание на iPhone SE се говори отдавна, като и анализаторът Минг-Чи Куо очаква то да бъде представено в първата половина на 2022 г. Засега за апарата се говори, че ще предлага 5G и най-новия чипсет на Apple, познат от iPhone 13, но дизайнът ще бъде на по-старите модели - с по-дебели рамки и с хоум бутон със скенер за пръстови отпечатъци. 

TrendForce посочва, че през второто полугодие на следващата година се задават и 4 нови модела iPhone от друга серия. Припомням ви, че според по-ранни слухове iPhone 14 няма да има mini версия и тя ще бъде заменена с по-голям стандартен модел. 

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer