НачалоНовиниЦената на iPhone 14 няма да е по-висока от тази на iPhone 13, твърди слух

Цената на iPhone 14 няма да е по-висока от тази на iPhone 13, твърди слух

469
Написана от  dessyteneva 03 август 2022
Цената на iPhone 14 няма да е по-висока от тази на iPhone 13, твърди слух

Цената на iPhone 14 ще бъде $799 - същата като тази на 6.1-инчовия iPhone 13 от миналата година, твърди нов слух, позоваващ се на публикация в корейския блог Naver. Apple няма да увеличи цената, за да ускори продажбите и да компенсира спада в търсенето на глобалния смартфон пазар.

Твърди се още, че решението за замразяване на цените на 6.1-инчовия модел е взето на "високо ниво", въпреки че компанията е изправена пред увеличение на производствените разходи и продължаващи смущения по веригата за доставки. 

Ако този слух се окаже истина, това ще е втората година, в която Apple задържа цената на базовия си модел iPhone една и съща, след като през 2020 г. цената на iPhone 12 също беше $799.

Въпреки запазването на цената при основния модел, тази година смартфоните на Apple всъщност ще имат по-висока "стартова" цена, тъй като компанията се отказа от варианта mini, който започваше от $699. Вместо него очакваме по-голям iPhone 14 Max.

Не е ясно дали двата Pro модела в серията iPhone 14 ще претърпят промени и в цената, след като получат редица ексклузивни подобрения – дисплей без ноч, нов процесор и по-добра камера.

Google прекъсва бизнес взаимоотношения с Huawei заради черния списък на Тръмп

След като тази седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп добави Huawei към черния списък компании, с които страната не може…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer