НачалоНовиниТв платформата webOS на LG ще може да се използва и от други компании

Тв платформата webOS на LG ще може да се използва и от други компании

885
Написана от  nixanbal 25 февруари 2021
Тв платформата webOS на LG ще може да се използва и от други компании

LG обяви, че ще предлага своята платформа за смарт телевизори webOS и на други производители. Южнокорейците вече имат редица партньори, заявили интерес към придобиване на лиценз за ползване на операционната система, която наскоро беше изцяло обновена.

Интересното е, че лицензът, който LG предлага, не е за най-актуалната webOS версия 6.0, а за предходното поколение. Това означава, че компанията все пак не сваля всички карти на масата и запазва някои козове за себе си, така че потребителите, които държат на webOS 6.0, ще трябва да се огледат в портфолиото на LG.

Все пак носителите на лизенз за webOS ще получат познатия UX дизайн заедно с богат набор от функции като гласово търсене и контрол, интегрирани алгоритми за изкуствен интелект и лесна свързаност, подчертават от LG. Платформата дава достъп до някои популярни приложения за стрийминг услуги като Netflix, YouTube, Amazon Prime Video, спортната услуга за стрийминг DAZN, както и LG Channels, безплатната услуга на компанията за стрийминг на съдържание. Съвместимите модели телевизори ще включват и специалното дистанционно Magic Motion.

До момента над 20 производители на телевизори от цял свят са се ангажирали с партньорството с webOS, включително марки като RCA, Ayonz и Konka, като LG очаква още партньори да се присъединят в бъдеще. 

5 дни с Galaxy Watch 4 и Galaxy Buds 2 на Samsung

Samsung от години развива своята екосистема от устройства Galaxy, като в нея влизат не само смартфоните на компанията, но също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer