НачалоНовиниTwitter ще предупреждава за разгорещени спорове

Twitter ще предупреждава за разгорещени спорове

529
Написана от  nixanbal 07 октомври 2021
Twitter ще предупреждава за разгорещени спорове

На фона на все по-честите обвинения към Facebook, че целта е на потребителите да се показва съдържание, което ще ги подразни и предизвика острите им реакции с цел да бъдат по-активни онлайн, Twitter обяви, че работи в обратната посока. Социалната мрежа ще предупреждава потребителите, ако са напът да се включат в дискусия, която може да ескалира. 

Случвало ли ви се е да се включите в онлайн дискусии за ваксините, изборите или любимия си футболен отбор, а накрая всичко да се окаже една престрелка от обиди без никакъв смисъл? От Twitter искат да се преборят с това и в момента тестват за Android и iPhone приложенията си функция, която да предупреждава потребителите им за атмосферата на даден разговор, още преди да са се включили в него. Целта е хората да са наясно, че могат да се забъркат в спор, който има потенциал да се разгорещи и ескалира. 

"Това е продължителен работен процес, тъй като търсим начин да поддържаме здравословни дискусии", обясняват от Twitter. 

От социалната мрежа показаха и как ще изглеждат предупрежденията. Когато отворите туит с потенциал да заформи поредния безсмислен онлайн спор, Twitter ще показва надпис "Дискусии като тази могат да бъдат напрегнати". Ще се показват и няколко реда, които изглежда имат за цел на припомнят на хората да продължат да бъдат хора, независимо че не виждат кой е срещу тях.

Не забравяйте, че срещу вас има друг човек, проверявайте фактите и ценете различната гледна точка са ключовите послания, които Twitter ще показва в изскачащ прозорец при подобни дискусии. 

Интересно как ще сработи тази функционалност и дали ще може да се прилага за комуникация на различни езици. Хубава новина е обаче, че социалните мрежи, или поне някои от тях, обръщат внимание на този проблем. 

Apple представи по-мощни MacBook Pro с нов дизайн, нови чипове и всички стари портове

Тази есен Apple изглежда отново няма намерение да излезе от новините и след като преди месец обяви новите си смартфони…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer