НачалоНовиниUNIQA Four Shares и какво е общото между застраховането и акциите на Apple

UNIQA Four Shares и какво е общото между застраховането и акциите на Apple

4723
Написана от  nixanbal 29 ноември 2017
UNIQA Four Shares и какво е общото между застраховането и акциите на Apple

Наскоро си поговорихме за това, което предстои за 4 от най-големите технологични компании в света. В онзи материал стана дума за няколко значими идеи на Microsoft, Apple, Facebook и Alphabet, които тепърва ще се развиват и ще променят взаимодействието с технологиите за всички нас. Споделих ви, че предизвикателството за този специален материал дойде от УНИКА, с които имах възможност да се срещна и да ми разкажат за това какво е общото между техните застрахователни продукти и акциите на Apple след премиерата на новия iPhone X.

По-надолу ви предлагам продължението на темата в кратко интервю с Николай Генчев, главен изпълнителен директор на УНИКА България, който разказва пред nixanbal.com що е то UNIQA Four Shares.

Г-н Генчев, какво е общото между застраховането и акциите на Apple след премиерата на iPhone X?

След премиерата на iPhone X акциите на Apple достигнаха рекордно високи нива. Очаква се приходите на компанията да бъдат най-високите в историята ѝ, като GBH смятат, че през следващата година Apple ще се превърне в най-високо оценената компания в света с пазарна стойност от 1 трилион щатски долара. Тези новини определено са много позитивни, а връзката между Аpple и застраховането е новият ни продукт "UNIQA Four Shares", който дава възможност да закупите пакет акции на четири от водещите технологични компании в света – Аpple, Microsoft, Facebook и Google.

Всъщност става въпрос за тип инвестиционно решение, което при нисък рисков толеранс комбинира ключови характеристики на животозастраховането, инвестициите и банковия депозит, разказва Николай Генчев.

Според него банковите депозити и класическите спестовни застраховки са изгубили своята атрактивност и в момента е трудно да намериш вариант за доходност при ниско ниво на риск.

акциите на Apple

Какви са разликите с обикновен депозит в банката?

Смятаме, че на пазара няма продукт като нашия и причините са няколко. "UNIQA Four Shares" е със срочност 6 години, който е деноминиран в щатски долари. В момента има липса на предлагане на качествени доларови продукти и така нашите клиенти могат да диверсифицират спестяванията си от гледна точка на срочност и валута. Продуктът предлага възможност за смислена доходност при вероятност, която нараства с приближаване на падежа. "UNIQA Four Shares" надгражда и добавя спестовен и инвестиционен елемент с гарантирана главница.

От друга страна продуктът носи голяма сигурност, която гарантира инвестирания капитал и не ви излага на риск от потенциална загуба. Вложената сума е 100% гарантирана от една от най-големите финансови групи в света - BNP Paribas. Компанията притежава активи от над 2 трлн. евро и обслужва над 30 млн. клиенти в 74 държави. За максимално улеснение на клиентите ни предлагаме олекотена процедура без нужда от медицински прегледи и данъчни облекчения.

Николай Генчев, главен изпълнителен директор на Уника

Накратко - УНИКА предлага да заключите сума за 6 години, като е гарантирано, че след този срок тя се възстановява напълно. Междувременно обаче на всяка година се отчита движението акциите на Microsoft, Apple, Facebook и Alphabet и ако всички те бележат ръст спрямо същия ден година по-рано - ви се начислява годишна лихва от 6.4% върху внесените пари.

Понеже не съм привърженик на хазарта - приветствам идеята, че тук няма рисков фактор, но пък не липсва тръпката от следене на акциите и представянето на компаниите. Какво ще изкара Apple догодина и ще задържи ли вниманието на феновете покрай iPhone X и има ли Google планове да пусне смартфоните Pixel и на други пазари?

Важно преимущество на "UNIQA Four Shares" е ниската минимална сума на базов пакет акции, отбелязва Генчев - 1000 щатски долара. Това позволява на много по-голям кръг от хора да инвестират на световните финансови пазари.

Microsoft

Защо обаче точно тези 4 компании?

Alphabet (Google), Apple, Facebook и Microsoft са компании, които оформят бъдещето ни. Сигурен съм, че всеки от нас се докосва до голяма част от продуктите им ежедневно, защото те са постоянно застъпени във всички аспекти на живота ни. Всички използваме търсачката на Google или някои от инструментите на компанията за оптимизация. Операционните системи на компютрите ни в почти 100 % от случаите са или на Microsoft, или на Apple. Facebook е изключително важен за позиционирането на всеки бранд и постоянно разработва функционалности, които преминават много отвъд характеристиките на обикновените социални мрежи.

Alphabet (Google), Apple, Facebook и Microsoft постоянно инвестират в разработване на нови продукти и подобряването на вече съществуващите им. От друга страна имат сигурни позиции и са едни от пионерите в света на технологиите. Това ни кара да смятаме, че ще продължат стремглавото си развитие и ще създават иновации, които ще променят живота ни не само през следващите 6 години, но и в близките няколко десетилетия.

Имайте предвид, че "UNIQA Four Shares" ще се предлага за определен период от време и не е постоянен продукт от портфолиото на компанията. Причината е, че броят на закупените акции е ограничен, разказва Николай Генчев.

Миналата година интересът към сходен продукт е бил изключително голям и това е вдъхновило екипа да създаде "UNIQA Four Shares" през 2017-а, допълва той, със заявка в бъдеще да се появи друго подобно предложение.

Microsoft

Трябва ли/помага ли да си запознат със случващото се в технологичния свят, за да вземеш решение дали да се възползваш от предложението на UNIQA?

Със сигурност е необходимо да сме запознати с развитието на компаниите, преди да вземем решение дали да инвестираме в тях. Информираният избор е важен за всеки и е добре да следите новините от сферата. Хубавото е, че сме на един клик разстояние от всичко, което ни интересува и така достъпът до информация е изключително улеснен.

 

Това беше накратко за продукта на УНИКА, за който реших, че си струва да ви разкажа. Защото преди всичко отговаря на моите очаквания към подобно застрахователно/спестовно решение и защото има любопитна пресечна точка с технологиите и развитието на компаниите от тази сфера.

Надявам се, че информацията за Apple, Facebook, Microsoft и Alphabet и връзката им със застраховането ви е била интересна, а ако имате какво да добавите по темата или вече имате опит с такъв тип инвестиции - ще се радвам да споделите в коментарите.

Снимки от срещата ми с Xiaomi 12S Ultra - смартфонът с 1" сензор и логото на Leica

През юли Xiaomi представи нова серия флагман смартфони, начело на която постави модела Xiaomi 12S Ultra. Това е първият смартфон…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer